Luiten in ronde 2 van Brits Masters 2019
Joost Luiten gaat het gevecht aan met de Black Course
Beeld: Getty Images

Luiten haalt cut in Brits Masters

10 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten kwam in de tweede ronde van de British Masters tot 71 slagen en met een totaal van -3 haalt hij het weekend. Wil Besseling en Darius van Driel blijven het goed doen op de Challenge Tour in Tsjechië.

Joost Luiten heeft met een tweede ronde in 71 (-1) slagen op de Hillside Golf Club in het Engelse Southport de cut gehaald in de British Masters. Na 36 holes staat de 33-jarige golfer op een score van -3, goed voor de gedeelde 46ste plaats. Luiten, die de tweede ronde begon op hole 10, maakte een bogey op 14 en birdies op hole 17 en hole 3. Na die laatste birdie werd het spel ruim een uur onderbroken vanwege dreigend onweer. Op zijn resterende vijf holes noteerde de winnaar van zes toernooien op de Europan Tour allemaal pars. 

'Ik speelde niet slecht, maar ik heb mezelf te weinig echte kansen op birdie gegeven', aldus Luiten na de ronde. 'Van de tee was het beter dan gisteren, maar mijn ijzers naar de green waren niet scherp genoeg, ik kreeg de bal niet dicht bij de vlag. Ik had nog wel een paar putts voor birdie van een meter of drie, vier, maar die wist ik niet te holen. De greens zijn heel hobbelig en lastig in te schatten. Bij de langere putts ben je blij als je geen 3-putt maakt.’

Weinig boeiend

Luiten vond dat hij te weinig had geprofiteerd van de par-5 holes. ‘Ik maakte wel een birdie op hole 17, maar op de andere drie par vijven waar ook veel birdies worden gemaakt laat ik het een beetje liggen met drie pars. Pak je daar één of twee bridies mee dan ziet de score er net wat leuker uit. Al met al was het vandaag een weinig boeiende ronde.’

14Club Challenge 

 Luiten nam het in een 14-Club Challenge op tegen Mathew Southgate. Bekijk hier hoe Joost het er vanaf bracht. 

 Wallace leider

Aan kop gaat Matt Wallace. De Engelsman die de eerste twee ronden met Luiten en Lee Westwood in de flight speelde, begon de dag op -7 en voegde er een ronde 67 (-5) aan toe. Wallace, winnaar van vier toernooien op de European Tour, heeft met -12 een slag voorsprong op landgenoot Ross Fisher, de Belg Thomas Detry, de Schot Richie Ramsay en de Zweed Niklas Lemke.  

Leaderboard

Challenge Tour 

Wil Besseling heeft in de tweede ronde van de Prague Challenge zijn leidende positie moeten afstaan, maar de Noord-Hollander staat er nog steeds geweldig goed voor. Na een ronde in 70 (-2) slagen staat Besseling met zijn score van -9 twee slagen achter de Fransman Mathieu Fenasse op de derde plaats. Darius van Driel staat met -6 ook in de top-10. Daan Huizing haalde met ronden 72-70 ruimschoots de cut. Reinier Saxton haalt met 74-70 waarschijnlijk ook net het weekend. Maarten Lafeber trok zich tijdens de tweede ronde terug, vermoedelijk vanwege een rugblessure. 

Leaderboard

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden