Luiten in ronde 1 van Brits Masters 2019
Joost Luiten in de British Masters
Beeld: Getty Images

Luiten -2, Besseling aan kop

9 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is de Betfred British Masters begonnen met een ronde 70 (-2). Aan kop gaat de jonge Engelsman Matthew Jordan met -9. Wil Besseling deelt de leiding op de Challenge Tour.

Joost Luiten begon de Betfred British Masters uitstekend. Na vijf gespeelde holes op de Hillside Golfclub in Southport was de 33-jarige golfer al -3 met birdies op hole 1, 4 en 5. Daarna ging het een stuk moeizamer. Luiten maakte nog wel een birdie op hole 11, maar ook twee bogeys. Na een ronde in 70 (-2) slagen staat de winnaar van zes toernooien op de European Tour net buiten de top-30.  

Koud en nat

'Ik speelde niet super goed vandaag maar zeker ook niet slecht', aldus Luiten na de ronde. 'De eerste paar holes vielen de putts voor birdie, daarna heb ik wat kansen laten liggen. De greens zijn ook vrij hobbelig en daardoor soms onberekenbaar. Voor mijn gevoel had ik net iets beter kunnen scoren dan -2. De Op hole 15 sla ik mijn putt voor birdie van anderhalve meter net te hard en die lipt uit. Daarna een heel slechte swing op hole 16, de green links gemist en een bogey. Dan laat je net te veel liggen. Het was vrij koud en nat, daardoor zeker niet makkelijk spelen. Een ronde -2 is ook niet slecht maar met -3 was ik vandaag tevreden geweest.' 

Jordan -9

Aan kop gaat Matthew Jordan die een invitatie kreeg voor het met drie miljoen pond gedoteerde toernooi. De 23-jarige Engelsman die vorig jaar september de overstap maakte naar de pro's, speelde geweldig en maakte negen pars en negen birdies voor een ronde 63, een nieuw baanrecord. Op twee slagen van Jordan delen de Engelsman Matt Wallace en de Zweed Marcus Kinhult de tweede plaats met -7. De Belg Thomas Detry, Lee Westwood, Robert Karlsson en Richie Ramsay tekenden voor een ronde 66 (-6).   

Leaderboard

Lees meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt Waar?

Besseling leidt op Challenge Tour 

Wil Besseling is uitstekend begonnen aan de Prague Challenge. De Noord-Hollander die negen birdies maakte en twee bogeys staat na de eerste ronde gedeeld aan de leiding met -7. Darius van Driel deed het ook prima met een ronde in 68 (-4) slagen. Van Driel begon met drie bogeys op de eerste drie holes maar hij herstelde zich knap en staat gedeeld tiende. Daan Huizing is met gelijk par 65ste, Reinier Saxton en Maarten Lafeber staan met +2 op de gedeelde 106de plaats.

Leaderboard


Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden