Tiger Woods ontvangt medal of honor uit handen van Donald Trump

Medal of Freedom voor Woods

7 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Tiger Woods heeft de Presidential Medal of Freedom gekregen, een van de hoogste onderscheidingen voor burgers in de VS.

Bijna een maand na zijn historische zege in de Masters kreeg de 43-jarige Woods in de Rose Garden van het Witte Huis de medaille omgehangen door president Donald Trump. Onder de genodigden waren Tigers moeder Kultida, zijn vriendin Erica Herman, zijn kinderen Charlie en Sam en zijn caddie Joe LaCava.

Trump, die meermaals met Woods heeft gegolft, sprak uiteraard lovend over de winnaar van vijftien majors. ‘Tiger Woods is a global symbol of American excellence, devotion and drive.’ De Presidential Medal of Freedom is in 1963 in het leven geroepen door John F. Kennedy. Alleen de zittende president kan de onderscheiding toekennen aan personen die ‘have made exceptional contributions to the security or national interests of America, to world peace, or to cultural or other significant public or private endeavors.’

Charlie Sifford

Woods is na Arnold Palmer (2004), Jack Nicklaus (2005) and Charlie Sifford (2014) de vierde golfer die de onderscheiding heeft gekregen. Sifford was de eerste African American die op de PGA Tour speelde. Woods heeft zijn zoon Charlie naar Sifford vernoemd. ‘Om de volgende golfer te zijn die de Presidential Medal of Freedom krijgt na Charlie is een ongelooflijke eer’, aldus Woods in zijn toespraak. Bekijk hieronder de beelden van de ceremonie die ongeveer een kwartier in beslag nam. 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Mis nooit wat: klik hier voor alle leuke golfweetjes en -tips in onze nieuwsbrief!}