Anne van Dam
Anne van Dam deze week op de LPGA

'Eerherstel' voor Van Dam

5 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam heeft zich op de slotdag van het LPGA MEDIHEAL Championship herstelt van twee 'slechte' dagen. Ze beëindigde het toernooi zoals ze begon: met een ronde onder par (-2). Dat leverde haar een 35ste plaats op.

Slotronde

Na twee tegenvallende dagen was Van Dam belust op eerherstel. De 23-Nederlandse rookie op de LPGA Tour was het toernooi in Daly City nog uitstekend begonnen met een eerste ronde in 67 slagen. Daarmee deelde ze zelfs de koppositie op Lake Merced. Ze verspeelde die klassering evenwel door twee zwakke ronden. Op de slotdag liet Van Dam evenwel weer een andere kant zien. Met één bogey en drie birdies bracht ze een score van 70 slagen binnen en daarmee maakte ze een sprong van meer dan twintig plaatsen in het klassement. Uiteindelijk eindigde Van Dam als 35ste, haar op een na beste resultaat op de LPGA (28ste Kia Classic)

Het toernooi werd gewonnen door de Zuid-Koreaanse Sei Young Kim, maar niet zonder slag of stoot. De Aziatische verspeelde een voorsprong van drie slagen op 18 holes, maar sloeg daarna alsnog toe in een play-off met de Engelse Bronte Law en haar landgenote Jeongeun Lee6Leaderboard

De hoogtepunten van de vierde ronde


Derde ronde

Anne van Dam begon haar derde ronde desastreus. Met een dubbel bogey op de eerste hole en twee opeenvolgende bogeys leek de dag haar niet veel goeds te brengen. Ze krabbelde weer een beetje op dankzij birdies op 4 en 7, maar na de turn ging het opnieuw goed mis. Twee dubbel bogeys en een bogey in een stretch van vier holes gooiden alle hoop op een mooi weekeinde overboord. Van Dam eindigde de ronde wel weer opzienbarend in positieve zin: met drie birdies. Daardoor kwam ze na de derde dag met +4 uit op een 57ste plaats. 'Opnieuw een belabberde dag vandaag. Het wordt tijd om morgen goed te eindigen', slingerde ze via Instagram de buitenwereld in, vergezeld van een filmpje waarop ze op de driving range aan haar swing werkte. 

In de derde ronde op Lake Merced ging de leiding over in andere Koreaanse handen. So-Yeon Ryu duikelde na een ronde in 79 slagen (+7) van de troon. Sei Young Kim nam haar plaats in en heeft drie slagen voorsprong op de Engelse Charley Hull. 

De hoogtepunten van de derde ronde


 


Lees meer over

Anne van Dam Topgolf LPGA