Anne van Dam
Anne van Dam

35 putts voor Van Dam

4 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam heeft op de tweede dag van het LPGA MEDIHEAL Championship haar goede eerste ronde geen vervolg kunnen geven. Na een teleurstellende ronde in 77 slagen vooral door problemen op de greens viel ze weg uit de top van het klassement.

Anne van Dam was het toernooi uitstekend begonnen met een eerste ronde in 67 slagen. Daarmee deelde ze zelfs de koppositie op Lake Merced in Daly City, net onder San Francisco. Maar zeker in golf is de ene dag de andere niet. Van Dam was vrijdag een van de vroege starters om kwart over zeven. Ze begon steady met drie parren en de bogey op hole 4 werd op 6 weer weggepoetst, maar op de tweede negen ging het goed mis. Drie bogeys en een dubbel bogey droegen bij aan een score van 77 slagen, tien meer dan een dag eerder. 

Voor de 23-jarige in de VS woonachtige Van Dam ging het vooral op de greens mis met maar liefst 35 putts. 'Ik had een paar 3-putts, miste wat korte putts en aan het einde van de ronde werkte dat ook door in mijn swing.' Van Dam duikelde door de ronde in 77 slagen naar de gedeelde 31ste plaats. 'Dit was heel teleurstellend, maar ik heb gelukkig nog twee ronden te gaan. Ik weet dat ik hier laag kan scoren, ik ga er gewoon voor.'

Aan kop na 36 holes gaat de Koreaanse So-Yeon Ryu met -7, op een slag gevolgd door haar landgentoe Sei Young Kom en de Amerikaanse Ryann O'Toole. 

Leaderboard

De hoogtepunten van de tweede ronde


 


Lees meer over

Anne van Dam Topgolf LPGA