Topgolf

20ste plaats voor Luiten op Valderrama

Met een ronde 70 (-1) is Joost Luiten als gedeeld 20ste geëindigd in de Andalucia Masters op Real Club Valderrama.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Na een derde ronde, die volgens Luiten veel te veel bogeys bevatte, bleef de Nederlander in de slotronde op zondag op de moeilijke baan van Valderrama heel knap foutloos. De professional noteerde namelijk geen enkele bogey. Helaas kon hij naast 17 keer par slechts 1 birdie noteren. 

Met rondes 68-75-72-70 (+1) stond Luiten nadat hij zijn kaart had getekend nog net in de top-30, maar uiteindelijk bleek het zelfs voldoende te zijn voor een gedeeld 20ste plaats en een cheque van bijna 35 duizend euro. De Nederlander staat nu 22ste in de Race to Dubai.

'Vertrouwen groeit weer'

'Ik heb goed gespeeld vandaag', zei Luiten over zijn slotronde. 'Heb wel wat kansen laten liggen, maar -1 op deze baan waar de wind draait is gewoon oké. Iedere hole, iedere slag moet je volledig gefocust zijn, je hebt hier zo een bogey te pakken. Ik voel dat mijn spel van tee tot green weer beter wordt, de ijzers zijn scherper, het vertrouwen groeit weer. Ik heb een topklassering hier vooral vrijdag met die acht op hole 17 weggegooid en op zaterdag zes bogeys is ook gewoon te veel. Maar ik zit echt heel dicht tegen de topvorm en lage scores aan. Mooi in ieder geval dat ik ook het Brits Open kan spelen, die sfeer is altijd fantastisch dus daar wil je bij zijn', aldus Luiten over The Open op Royal Portrush van 18 t/m 21 juli. 

In aanloop naar het laatste major van 2019 speelt Luiten in ieder geval volgende week het Iers Open en misschien een week later het Schots Open.

De andere Nederlander die deze week aan de start verscheen van de Andalucia Masters, Darius van Driel, miste op vrijdag de cut.

Bezuidenhout

Christiaan Bezuidenhout ging soeverein naar de zege. De Zuid-Afrikaan had genoeg aan een ronde level par voor een totaal van -10 en een voorsprong in het eindklassement van zes slagen op een vijftal spelers (o.a. Jon Rahm) die op -4 waren geëindigd.

Leaderboard.

De hoogtepunten van Bezuidenhout in de laatste ronde:


Topgolf

Joost Luiten

Lees alles over Joost Luiten, de beste golfer in Nederland, die zich bijna wekelijks meet met de beste golfers van de wereld.

Lees meer