Topgolf

Luiten baalt van 'domme bogeys'

Joost Luiten is op de derde dag van de Andalucia Masters weinig opgeschoten in het klassement. Mooi birdies werden teniet gedaan door bogeys. In Oostenrijk liep Jerry Ji op het EK net het podium mis.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten kreeg vandaag op de derde dag van de Andalucia Masters zijn ronde nooit echt op gang. Dat lag niet aan het gebrek aan birdies, maar wel aan de hoeveelheid bogeys: vijf om zes. 'Ik speelde eigenlijk best goed, maar als je hier op Valderrama bij elke green die je mist geen up and down weet te maken, dan is het lastig scoren. Het waren te veel bogeys. Zes is echt veel te veel. De vijf birdies die ik hier maak, dat is ook goed, maar zo ga je hier natuurlijk niet onder par.' Daardoor eindigde de Nederlander de ronde in 72 slagen (+1). Het leverde hem op het moment van binnenkomst iets verlies op in het klassement. 

Revanche

Positief ten opzichte van gisteren was zeker dat Luiten op hole 17 revanche nam voor de '8' die hij gisteren noteerde. Vandaag maakte hij op deze verraderlijke par-5 een birdie. 'Met een birdie op 17 vocht ik me toch weer een beetje terug. Na een goede drive en goed ijzer 4 net links van de vlag, sloeg ik twee goede putts. Maar op 18 geef ik mezelf dan weer een dreun om de oren door weer geen up and down te maken en de zesde bogey op mijn kaart te schrijven. Dan kom je toch echt weer met een rotgevoel de baan af. Voor mijn gevoel speel ik beter dan mijn scores weergeven en dat laatste is eigenlijk kort samen te vatten: ik maakte te veel domme bogeys.'

Op het moment dat hij de scorekaart tekende, stond Luiten nog net in de top-50. Luiten is op Valderrama nog de enige Nederlander. Darius van Driel miste op vrijdag de cut.

Leider

De Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout gaat na drie ronden aan de leiding. Dankzij een ronde in 69 slagen (-2) heeft hij een voorsprong van maar liefst vijf slagen op de nummer twee, Jon Rahm. Sergio Garcia, die het toernooi waar hij zelf als gastheer optreedt al enkele malen won, viel door een ronde in 73 slagen (+2) weg uit de top. De Belgen Thomas Detry en Nicolas Colsaerts hopen morgen met zeven slagen achterstand dat Bezuidenhout nog bezwijkt onder de druk van het kunnen winnen. De Zuid-Afrikaan won nog niet eerder op de European Tour.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Leaderboard


EK Amateurs

Bij het Europees kampioenschap voor amateurs is Jerry Ji als zesde geëindigd. De speler van Oranje begon de slotdag op de Diamond Country Club in het Oostenrijkse Atzenbrugg als de nummer vier van het klassement, maar kon zijn goede start op de eerste acht holes (twee birdies) niet doortrekken. Ji leverde na een ronde in 73 slagen (zijn minste in vier dagen) twee plaatsen in. Vorig jaar eindigde Ji bij het EK op de Haagsche nog als tweede. Koen Kouwenaar, de andere Nederlander die na drie ronden de cut overleefde, speelde zijn slotronde wel onder par (-2) en klom daardoor naar de dertiende plaats.

De Europese titel werd gewonnen door de Duitser Matthias Schmid, die gisteren door een ronde in 63 slagen al een flinke aanzet had gegeven tot het winnen van het kampioenschap. Het zilver was voor de Schot Euan Walker en drie spelers eindigden op de derde trede van het podium.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Eindstand