Topgolf

Geen succes voor Anne van Dam

Voor Anne van Dam houdt het Walmart NW Arkansas Championship al na twee dagen op.
Beeld: LET

Beeld: LET

Anne van Dam kwam in de tweede ronde van het NW Arkansas Championship niet verder dan een ronde level par (71). Dat was ook haar score op de eerste dag. Het totaal van 142 slagen was evenwel niet genoeg om op de Pinnacle Country Club in Rogers de cut te halen. Daarvoor had ze drie slagen minder op de kaart moeten hebben.

Van Dam maakte in haar tweede ronde wel vier birdies, maar daar stonden ook wat misstapjes tegenover. Vooral de dubbel bogey op de par-5 zevende hole was achteraf bezien duur. In Rogers gaan de Koreaanse Sung Hyun Park en de Spaanse Carlota Ciganda na twee speeldagen met -13 aan de leiding. 

Het met een prijzengeld van $ 2.000.000 gedoteerde toernooi is dit jaar het zesde evenement waarin Van Dam de cut mist. De 26ste plaats in de Shoprite LPGA Classic is haar beste prestatie tot nu toe. In de CME Ranking, de jaarranglijst, bezet ze de 94ste plaats met $ 53.836 prijzengeld. De top-80 aan het einde van het seizoen behoudt vol speelrecht.    

Leaderboard 


Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer
Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA