Gary Woodland
Gary Woodland
Beeld: Getty Images

Woodland blijft aan kop in US Open

16 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Gary Woodland begint de laatste ronde van het US Open op Pebble Beach als leider met een slag voorsprong op Justin Rose. Brooks Koepka heeft nog steeds een kans het toernooi voor de derde keer op rij te winnen.

Het heeft lang geduurd voordat Gary Woodland een rol van betekenis speelde in de majors. In zijn eerste 27 optredens in die vier grote kampioenschappen eindigde de longhitter uit Kansas geen enkele keer in de top-10. De 35-jarige Woodland maakte vorig jaar een einde aan die tegenvallende reeks met een achtste plaats in het US PGA Championship. En vorige maand op Bethpage werd hij zesde in diezelfde major. Kan Woodland, die drie keer won op de PGA Tour, zondag op Pebble Beach zijn eerste grote zege boeken? De Amerikaan begint de slotronde op -11, een slag beter dan Justin Rose, de Engelsman die in 213 het US Open won op Merion. 

Koepka 3x

Brooks Koepka had de eerste drie ronden weinig geluk op de kleine greens van Pebble, maar hij is nog altijd zeer kansrijk op -7. Op vier slagen van Woodland deelt Koepka de derde plaats met Louis Oosthuizen en Chez Reavie. Koepka werd in april tweede in de Masters, won vorige maand het US PGA en kan zondag voor de derde keer op rij het US Open winnen. Als de Amerikaan daarin slaagt, heeft hij vijf van de laatste negen majors op zijn naam geschreven, iets wat Tiger Woods eerder presteerde.

Geen Woods

Rory McIlroy mag ook nog hopen op de zege. De Noord-Ier die bijna vijf jaar geleden zijn vierde en laatste majorzege boekte, is met -6 in zijn eentje zesde. Winnen zit er voor Tiger Woods niet meer in. Woods vocht ook in de derde ronde voor wat hij waard was maar de grote vorm is er deze week simpelweg niet. De winnaar van vijftien majors begint de slotronde op de gedeelde 27ste plaats met gelijk par. 

Leaderboard

Bekijk hier een samenvatting van de derde ronde 
Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

European Tour PGA Tour US Open