Justin Rose
Gastheer Justin Rose
Beeld: Getty Images

Rose leidt US Open na 18 holes

14 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Justin Rose is na 18 holes de leider in het US Open op Pebble Beach. De Brit noteerde op een openingsdag vol eagles en chip-ins de laagste score: -6.

De omstandigheden waren de hele dag bijzonder goed op de iconische kustbaan in Californië. Weinig wind en zachte greens zorgden dan ook voor uitzonderlijk lage scores voor een eerste ronde van een US Open. De goede condities droegen er ook aan bij dat het de hele dag chip-ins regende en zelfs een hole-in-one werd bejubeld (Rory Sabbatini).

Lange tijd leek -5 de leidende score te worden na 18 holes, maar Justin Rose ging nog één slag lager. Door onder meer een eagle op de eerste negen en birdies op zijn drie afsluitende holes bracht de winnaar van 2013 een ronde 65 (-6) binnen. Daarmee houdt hij Rickie Fowler, Xander Schauffele, Louis Oosthuizen en Aaron Wise voorlopig net achter zich.

Tiger Woods begon sterk met birdie op 4, maar liet al vroeg in de ronde een dubbel-bogey noteren. De drievoudig US Open-winnaar poetste deze echter weg met birdie op de twee volgende holes en maakte daarna elf pars op rij om uiteindelijk te tekenen voor een ronde -1. Ook verdedigend kampioen Brooks Koepka staat er op -2 nog goed bij. Beste amateur is, eveneens op -2, de Noor Viktor Hovland, die de eerste twee dagen samen met Koepka en Francesco Molinari (-3) mag spelen.

Leaderboard


Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

European Tour PGA Tour US Open