Joost Luiten
Beeld: Getty Images

Cantlay wint Memorial, Luiten 62ste

2 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten besloot The Memorial tournament op de PGA Tour met een ronde 73 (+1). De Nederlander eindigt met een totaal van +3 na 72 holes rond de 60ste plaats. Patrick Cantlay veroverde de titel met een geweldige laatste ronde in 64 (-8) slagen.

De cut halen in een groot toernooi als The Memorial is nooit slecht, maar het was niet de week van Joost Luiten, die met rondes 73-71-74-73 (+3) stilletjes in de achterhoede eindigde.

Op de door gastheer Jack Nicklaus ontworpen baan zijn vooral de slagen naar de green belangrijk, en juist de approaches liepen deze week niet bij de Nederlander.

'Als ik de week moet samenvatten dan moet ik zeggen dat vooral mijn ijzers niet goed genoeg waren', zei Luiten. 'Als je aanvalt, en dat heb ik geprobeerd in het weekend, dan word je afgestraft als je ijzers niet goed zijn. Ik heb ze deze week vaak aan de verkeerde kant gemist, en dat moet je hier absoluut niet doen. Wat ook niet helpt is dat ik vier dagen geen par of birdie heb weten te maken op de par-5 15de. Dan verlies je gewoon vijf a zes slagen op het veld op een hole, en dat is natuurlijk te veel.'

Na het PGA Championship op Bethpage, waar hij als 64ste eindigde, bleef Luiten in Amerika. 'Het waren nuttige weken in Amerika', zegt Luiten, 'maar ik had het wat resultaten betreft natuurlijk beter willen doen. Twee keer de cut halen is niet slecht, maar van een eindnotering rond de 60ste plaats word je niet heel vrolijk. Je kan ook de cut missen en dan heb je helemaal niks. Nu doe je weer ervaring op op dit soort banen. Daar word je een betere golfer van en dat kan ik meenemen naar Europa deze zomer. Ik vlieg nu terug naar Nederland en dan speel ik over twee weken het BMW International Open', aldus Luiten, die het US Open op Pebble Beach mist nu hij de top-60 van de wereldranglijst (deadline 10 juni) niet meer zal halen. 

Cantlay (-19) koelbloedig naar zege

Patrick Cantlay was zondag veruit de beste. Met 8 birdies en geen bogeys noteerde hij de beste ronde van de dag en dat was genoeg voor de zege. Adam Scott werd alleen tweede met -17 terwijl Martin Kaymer, de leider na 54 holes, worstelde met een ronde level par en alleen derde werd met een totaal van -15. 

Vijfvoudig kampioen Tiger Woods speelde een prachtige slotronde in 67 (-5) slagen voor een totaal van -9 na 72 holes.

De hoogtepunten uit de prachtige ronde 64 (-8) van Patrick Cantlay:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Leaderboard

Meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt waar?

Het publiek werd op de slotdag getrakteerd op een klassieke Tiger Woods-zondag:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}