Topgolf

Van Dam haalt cut in Evian

Anne van Dam heeft met twee late birdies de cut gehaald in het Evian Championship.

Donderdag begon Anne van Dam met een dubbel-bogey op hole 1, vandaag in de tweede ronde van het Evian Championship ging het iets beter op de 365 meter lange par-4 maar er moest wel een bogey op de kaart. Met birdies op hole 5 en 7 dook de 23-jarige Arnhemse onder par voor de ronde. Dat duurde niet lang want op hole 8 maakte ze een bogey. Door een nieuwe bogey op hole 14 kwam het halen van de cut serieus in gevaar. Knap was het daarom dat de beste golfster van ons land onder die druk birdies liet noteren op hole 15 en 16. Na een par op 17 ging de toeter, onweersdreiging en het spel werd stilgelegd. De onderbreking was slechts van korte duur en Van Dam eindigde haar ronde helaas wel met een bogey op hole 18. Na een ronde in 71 slagen, gelijk par, stond ze met een totaal van +1 rond de vijftigste plaats. Dat bleek later goed genoeg te zijn voor het halen van de cut.

4,1 miljoen dollar

Van Dam doet voor het derde jaar op rij mee in Evian. Bij haar debuut in 2017 miste de Arnhemse de cut, waarna ze het vorig jaar met een gedeelde 37ste plek een stuk beter deed. Het prijzengeld dit jaar bedraagt 4,1 miljoen dollar, daarmee heeft de major de op twee na hoogste prijzenpot in het vrouwengolf. 

Aan kop na 36 holes gaat de Koreaanse My Hyang Lee met -10.

Lees meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt waar?

Leaderboard


Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Beeld: Getty Images
Zelf Golfen

Hoe ver slaat de recreatiegolfer?

Hoe ver slaat de gemiddelde golfer? Data van het GPS-systeem Game Golf geven een antwoord op de vraag. Vergelijk jezelf met golfers in dezelfde handicap- en leeftijdscategorie.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA LET