Nieuws

Wie speelt waar? Week 30

Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

25 - 28 World Golf Championship, WGC-FedEx St. Jude Invitational, TPC Southwind, Memphis, Tennessee. Prijzengeld $10.250.000 Leaderboard

25 - 28 Majors, The Evian Championship, Evian Resort GC, Evian-les-Bains, Frankrijk. Prijzengeld: $4.100.000 Leaderboard

25 - 28 PGA Tour, Barracuda Championship, Montreux G&CC, Reno, Nevada. Prijzengeld: $3.500.000 Leaderboard

24 - 26 Pro Golf Tour, Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten 2019, GC St. Pölten, Oostenrijk. Prijzengeld: €30.000 Leaderboard

25 - 27 Alps Tour, Nazionale Open, Golf Nazionale, Rome, Italië. Prijzengeld: €40.000 Leaderboard

24 - 27 Amateurs, European Ladies' Amateur Championship, Parkstone GC, Poole, Engeland. Leaderboard

25 - 27 Amateurs, European Young Masters, Golf & Spa Kunetická Hora, Drítec, Tsjechië. Leaderboard

29 Amateurs, Prins Claus Beker, De Peelse Golf, Evertsoord. Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

25 - 28 World Golf Championship, WGC-FedEx St. Jude Invitational, TPC Southwind, Memphis, Tennessee. Prijzengeld $10.250.000

Een nieuw World Golf Championship, soort van althans. Dit toernooi neemt namelijk de plaats in van de Bridgestone Invitational, die tot vorig jaar gespeeld werd op het bekende Firestone in Ohio. De nieuwe sponsordeal heeft er tevens voor gezorgd dat dit kampioenschap wordt gecombineerd met de FedEx St. Jude Classic. Dat toernooi was decennia lang een vaste waarde op de kalender van de Amerikaanse tour en krijgt hiermee dus ook een upgrade tot World Golf Championship.

Sinds 1999 is dit World Golf Championship onder verschillende namen georganiseerd. Tiger Woods heeft dit toernooi liefst 8x op zijn erelijst staan, terwijl niemand anders er überhaupt in is geslaagd meer dan één keer te winnen. Daar komt voorlopig overigens geen negende bij voor Woods. Hij heeft namelijk besloten wat rust te nemen, voor er weer te staan bij het begin van de FedEx Cup Playoffs. 'Ik ben toe aan wat vrije tijd. Ik wil gewoon naar huis', zei hij na teleurstellend de cut te hebben gemist in The Open.

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES

Topveld

Ondanks dat ze Tiger er ongetwijfeld graag bij hadden gehad, kan de organisatie nog altijd alleen maar dolgelukkig zijn met het deelnemersveld. Bijna de gehele top-50 verschijnt aan de tee op de parkbaan in de 'Home of the Blues'. In deze stad kennen de meeste professionals inmiddels wel de weg, sinds 1958 is Memphis namelijk een vaste stop op de PGA Tour. Met Brooks Koepka, Dustin Johnson (vorig jaar winnaar van de laatste St. Jude Classic), Rory McIlroy en Justin Rose is de hele top-4 van de mondiale ranglijst vertegenwoordigd, maar er zijn naast Woods ook een tweetal opvallende afwezigen. Francesco Molinari en Rickie Fowler zullen deze week geen acte de présence geven. Verdedigend kampioen Justin Thomas is er uiteraard wel bij.

Shane Lowry stond maandagavond nog op de startlijst maar de kersverse 'Champion Golfer of the Year' heeft zich teruggetrokken en iedereen zal begrip hebben voor die beslissing. 

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 20:00-01:00, za en zo 18:00-00:00

Leaderboard

Zo greep Johnson vorig jaar zijn tweede titel in Memphis, met onder meer een fraaie hole-out op de allerlaatste hole.

25 - 28 Majors, The Evian Championship, Evian Resort GC, Evian-les-Bains, Frankrijk. Prijzengeld: $4.100.000

Het is een drukke tijd wat betreft golfmajors. Vorige week speelden de mannen The Open en de komende twee weken is het de beurt aan de vrouwen. Volgende week wordt het Women's British Open gespeeld op Woburn, maar de beste speelsters van de wereld beginnen in het Evian Championship. Na verschillende verschuivingen door de jaren heen is dit toernooi nu weer terug in juli. Gelukkig maar, want nu zal het kampioenschap naar verwachting een stuk minder geteisterd worden door slecht weer.

Voor het derde jaar op rij doet Anne van Dam mee in Evian. Bij haar debuut in 2017 miste de Arnhemse de cut, waarna ze het vorig jaar met een gedeelde 37ste plek een stuk beter deed. Van Dam heeft sindsdien een hele bak aan extra ervaring opgedaan op de LPGA Tour, kan ze het deze week nog een paar plekjes beter doen nabij de Zwitserse grens?
'Het zijn drie belangrijke weken met twee majors en het Schots Open. In deze reeks wil ik natuurlijk mijn plek in het Solheim Cup team veiligstellen. Dat speelt wel mee in mijn achterhoofd. Na het Schots Open (8-11 augustus) worden ook de captain's picks bekend. Ik vind het lekker om weer even in Europa te spelen. Ik ken de baan in Evian bijvoorbeeld goed. Ik wete wat ik kan verwachten en waar ik welke slagen moet spelen. In Amerika is het elke week nog anders voor mij', aldus Van Dam.

Leaderboard

25 - 28 PGA Tour, Barracuda Championship, Montreux G&CC, Reno, Nevada. Prijzengeld: $3.500.000

Net als vorige week organiseert de PGA Tour een 'alternate event', voor spelers die zich in dit geval niet hebben geplaatst voor het World Golf Championship in Memphis. Op de door Jack Nicklaus ontworpen baan in Reno wordt niet via het reguliere strokeplay-principe gespeeld. In plaats daarvan wordt het Modified Stableford-systeem gehanteerd,  waarin je met elke score een bepaald aantal (positieve of negatieve) punten krijgt. Op de deelnemerslijst prijken de namen van onder meer Martin Kaymer, Branden Grace, John Daly en nog een paar majorwinnaars.

Leaderboard

24 - 27 Amateurs, European Ladies' Amateur Championship, Parkstone GC, Poole, Engeland.

Zhen Bontan, Romy Meekers, Daniëlle Modder en Anouk Sohier maken deze week de reis naar de Engelse zuidkust. Op de prachtige Parkstone Golf Club, vaste waarde op lijsten met de beste banen van Groot-Brittannië, wordt van woensdag tot en met zaterdag namelijk gestreden om het European Ladies' Amateur Championship. Dit is één van de vijf zogenaamde 'elite events', de categorie met hoogst aangeschreven toernooien op de amateurkalender.

Leaderboard