Topgolf

Dure Dubbels Van Dam in Evian

Anne van Dam is het Evian Championship begonnen met een ronde 72, goed voor een gedeelde 52ste plaats.

Anne van Dam begon heel slecht aan de eerste ronde van het Evian Championship. Op de eerste hole, een par-4 van 365 meter, maakte de 23-jarige golfster een dure dubbel-bogey 6. Daarna volgden zeven pars tot de eerste birdie van de dag op de par-5 9de hole van het Evian Resort. Met nieuwe birdies op hole 12 en 15 dook de Arnhemse onder par. Veel van dat goede werk werd teniet gedaan op hole 16. Na een afslag in het water moest Van Dam de tweede dubbel-bogey van de dag noteren. Met pars op hole 17 en 18 kwam de beste golfster van Nederland uit op 72 slagen, +1, goed voor een gedeelde 52ste plaats. Morgen na de tweede ronde gaat de top-70 door naar het weekend.

4,1 miljoen dollar

Van Dam doet voor het derde jaar op rij mee in Evian. Bij haar debuut in 2017 miste de Arnhemse de cut, waarna ze het vorig jaar met een gedeelde 37ste plek een stuk beter deed. Het prijzengeld dit jaar bedraagt 4,1 miljoen dollar, daarmee heeft de major de op twee na hoogste prijzenpot in het vrouwengolf. Aan kop na de eerste ronde gaat Paul Creamer. De Amerikaanse, oud-winnares van het toernooi, heeft met -7 een voorsprong van een slag op vier speelsters. 

Lees meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt waar?

Leaderboard

Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Beeld: Getty Images
Zelf Golfen

Hoe ver slaat de recreatiegolfer?

Hoe ver slaat de gemiddelde golfer? Data van het GPS-systeem Game Golf geven een antwoord op de vraag. Vergelijk jezelf met golfers in dezelfde handicap- en leeftijdscategorie.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA LET