Topgolf

Van Dam eindigt in achterhoede

In de laatste ronde van de LPGA Marathon Classic in Ohio is Anne van Dam er niet in geslaagd een sprong te maken in het klassement.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam begon de laatste ronde van de Marathon Classic niet goed met een bogey op hole 1. Na pars op 2 en 3 volgde een nieuwe bogey op hole 4. Daarna wist de 23-jarige rookie op de LPGA de bogeys van de kaart te houden maar het duurde lang voor ze een birdie kon noteren. Die eerste birdie van de ronde kwam op hole 17 en op de slothole wist de beste golfster van Nederland ook nog een slag winst te pakken. Met die twee late birdies kwam Van Dam uit op 71 slagen, gelijk par. In het klassement schoot ze daarmee niets op, Van Dam eindigt met een totaal van gelijk par op de gedeelde 67ste plaats.

Jaarranglijst

Op de jaarranglijst gaat de Arnhemse zo goed als zeker een paar plaatsen zakken. Bij aanvang van de Marathon Classic stond ze op plek 93, de top-80 aan het einde van het seiozen behoudt vol speelrecht. De winst in Ohio ging naar de Koreaanse Sei Young Kim met -22, twee slagen beter dan de Amerikaanse Lexi Thomson. 

Leaderboard

Top-10 voor Dewi Weber op Symetra Tour

Dewi Weber is zaterdag negende geworden in de Donald Ross Classic op de Symetra Tour. De Nederlandse begon de dag als 4de maar wist geen score onder par binnen te brengen. Met een ronde level par eindigde ze op -6, zeven slagen achter de winnares.

Eindstand.

Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Beeld: Getty Images
Zelf Golfen

Hoe ver slaat de recreatiegolfer?

Hoe ver slaat de gemiddelde golfer? Data van het GPS-systeem Game Golf geven een antwoord op de vraag. Vergelijk jezelf met golfers in dezelfde handicap- en leeftijdscategorie.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA