Nieuws

Mannen, Girls en dames winnen op ELTK

De voorlaatste dag van het Europees Landenteam Kampioenschap (ELTK) was een productieve voor Oranje. De Girls wonnen als enige Nederlandse ploeg die zich plaatste voor Flight A van Engeland, terwijl ook de mannen en de vrouwen succesvol waren. Helaas moesten de Boys buigen voor Denemarken.
Beeld: Ronald Speijer

Beeld: Ronald Speijer

Girls

De Girls hebben zich op El Saler bij Valencia goed gerevancheerd voor de forse nederlaag tegen Italië een dag eerder, toen geen enkele partij winnend werd afgesloten en de kans op eremetaal verkeken was. Vandaag werd op overtuigende wijze afgerekend met de jonge speelsters uit Engeland. Danique Stokmans en nationaal strokeplay-kampioene t/m 21 jaar Daniëlle Modder openden de dag met een dominante foursome, die met 5&4 werd binnengehaald. 

Anne-Sterre den Dunnen maakte in de volgende partij nog korter werk van haar tegenstander. De Engelse Ellie Gower werd met 7&5 opgerold en in de daaropvolgende single besliste Sophie Korthuijs het onderonsje al. Dat Lauren Holmey en Marloes van den Brink de twee afsluitende partijen verloren maakte daardoor niet meer uit. Morgen speelt het team van de coaches Dewi Claire Schreefel en Myrte Eikenaar om de vijfde plaats tegen Tsjechië.

Leaderboard

Nederland: Anne Sterre den Dunnen, Daniëlle Modder, Danique Stokmans, Lauren Holmey, Marloes van den Brink en Sophie Korthuijs.

Coaches: Dewi Claire Schreefel en Myrte Eikenaar.

Mannen

Het herenteam heeft de hoge verwachtingen deze week helaas niet waar kunnen maken. Nadat de ploeg van Taco Remkes en Hayo Bensdorp zich in Zweden niet wist te kwalificeren voor de eerste flight, werd gisteren zeer nipt verloren van België. Vandaag sloegen ze terug door met duidelijke cijfers te winnen van Tsjechië: 5-0. Van de drie eerste partijen haalde er zelfs geen enkele de zestiende hole van de Ljunghusen GC. Bob Geurts won samen met Kiet van der Weele (5&4) de foursome, waarna Koen Kouwenaar (4&3) en Dario Antonisse (6&5) met hun gewonnen singles de Nederlandse overwinning veiligstelde. Jerry Ji was de enige landgenoot die een nederlaag moest incasseren, want ook Nordin van Tilburg won in de afsluitende single. Morgen rest voor Oranje de strijd om de dertiende plek tegen Finland.

Nederland: Bob Geurts, Dario Antonisse, Jerry Ji, Kiet van der Weele, Koen Kouwenaar en Nordin van Tilburg

Coaches: Hayo Bensdorp en Taco Remkes

Boys

De Boys zullen helaas niet in de top-10 eindigen op Golf de Chantilly. Na een knappe overwinning tegen Oostenrijk, waren de jonge golfers uit Denemarken vandaag een maatje te groot. De Denen waren vrijdag duidelijk beter dan de relatief onervaren Nederlandse ploeg, daar kon ook Bob van der Voort met zijn gewonnen single geen verandering in brengen: 1-4. Floris de Vries en Ruud Bos zullen hun equipe nu weer op moeten laden, morgen staat er namelijk nog een clash met Tsjechië op het programma. Inzet is dan de elfde plaats. 

Leaderboard

Nederland: Benjamin Reuter, Bob van der Voort, Nevill Ruiter, Nick Slobbe, Ricardo Veldman en Rick Hessing.

Coaches: Floris de Vries en Ruud Bos

Dames

De dames zijn bezig hun teleurstellend verlopen week op Sardinië toch nog op een positieve noot te eindigen. Gisteren werd al met 4-1 afgerekend met IJsland en vandaag wachtte Turkije exact hetzelfde lot. Noa van Beek en Rosanne Boere wonnen de foursome en Daphne van Son, Romy Meekers en Zhen Bontan wonnen hun singles. In Flight C staat de ploeg van Niels Kraaij en Tim Nijenhuis nu op gelijke hoogte met de Belgen, waardoor het onderonsje met de zuiderburen van morgen zal beslissen wie als nummer 17 eindigt in het ELTK bij de vrouwen. 

Leaderboard

Nederland: Charlotte Roodenburg, Daphne van Son, Noa van Beek, Romy Meekers, Rosanne Boere en Zhen Bontan.

Coaches: Niels Kraaij en Tim Nijenhuis

Klik hier voor een eerder artikel over dit ELTK met de verwachtingen van bondscoach Maarten Lafeber.


Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Topgolf

Versla jij Joost in Beat the Pro?

Altijd al eens van Joost Luiten willen winnen? Dat kan, want als je in de maand juli speelt met de app GOLF.NL maak je kans om tijdens het KLM Open de strijd aan te gaan met de beste golfer van Nederland.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Jeugd Jerry Ji Amateurs