Nieuws

Verlies Oranje Girls, winst Boys

Alleen de Girls van Oranje wisten zich te plaatsen voor Flight A in het ELTK. Vandaag hadden ze heel weinig in te brengen tegen de Italianen en is de kans op goud verkeken. De mannen verloren van België maar de Boys en de dames wonnen hun wedstrijden wel.

Girls

Het leek vandaag bij de Girls op El Saler bij Valencia wel een herhaling van het ELTK van vorig jaar. In 2018 werden de Girls van Nederland namelijk net als dit jaar achtste in de strokeplay-kwalificatie en ook toen was Italië in de eerste matchplay-ronde te sterk. Vorig jaar werd het 4,5 – 2,5 voor de Italiaanse Girls, dit keer was het verschil nog iets groter: 5,5 – 1,5. Italië won de foursome en de eerste drie singles, de laatste drie singles werden gehalved. Morgen is Engeland de volgende tegenstander van het team van de coaches Dewi Claire Schreefel en Myrte Eikenaar.

Leaderboard

Nederland: Anne Sterre den Dunnen, Daniëlle Modder, Danique Stokmans, Lauren Holmey, Marloes van den Brink en Sophie Korthuijs.

Coaches: Dewi Claire Schreefel en Myrte Eikenaar.

Mannen

Behalve van de Girls werd op voorhand ook veel verwacht van het herenteam van Oranje. Maar de mannen wisten zich woensdag teleurstellend niet voor de eerste flight te kwalificeren en dat betekende dat een negende plaats het hoogst haalbare was. Vandaag verloor Oranje op de Ljunghusen Gc in Zweden met 3-2 van België. Bob Geurts en Kiet van der Weele verloren de foursome en in de singles wonnen Koen Kouwenaar en Nordin van Tilburg hun partij maar Jerry Ji en Dario Antonisse (op hole 23 tegen Alan de Bondt) verloren. Morgen neemt Nederland het op tegen Tsjechië.

Nederland: Bob Geurts, Dario Antonisse, Jerry Ji, Kiet van der Weele, Koen Kouwenaar en Nordin van Tilburg

Coaches: Hayo Bensdorp en Taco Remkes

Boys

Ook de Boys haalden Flight A niet maar de eerste wedstrijd in de B-flight tegen Oostenrijk werd vandaag op Golf de Chantilly wel knap gewonnen: 3-2. In de foursome verloren Nevill Ruiter en Nick Slobbe nipt met 1 hole en Ricardo Veldman verloor zijn single. Maar Bob van der Voort, Rick Hessing (samen op de foto boven) en Benjamin Reuter wonnen hun singles wel en zo kwam de 3-2 zege op het bord. De Boys kunnen dus nog negende worden en dan moet om te beginnen morgen gewonnen worden van Denemarken. 

Leaderboard

Nederland: Benjamin Reuter, Bob van der Voort, Nevill Ruiter, Nick Slobbe, Ricardo Veldman en Rick Hessing.

Coaches: Floris de Vries en Ruud Bos

Dames

De dames, met een team dat noodgedwongen is aangevuld met een paar meisjes uit de B-selectie, kwamen na de eerste twee dagen strokeplay niet verder dan de 18de plek en werden dus veroordeeld tot de C-flight. Daarin werd vandaag op Is Molas GC op Sardinië wel afgerekend met Ijsland: 4-1. Daphne van Son en Charlotte Roodenburg wonnen de foursome en Noa van Beek, Zhen Bontan en Romy Meekers wonnen hun singles. 

Leaderboard

Nederland: Charlotte Roodenburg, Daphne van Son, Noa van Beek, Romy Meekers, Rosanne Boere en Zhen Bontan.

Coaches: Niels Kraaij en Tim Nijenhuis

Klik hier voor een eerder artikel over dit ELTK met de verwachtingen van bondscoach Maarten Lafeber.


Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Topgolf

Versla jij Joost in Beat the Pro?

Altijd al eens van Joost Luiten willen winnen? Dat kan, want als je in de maand juli speelt met de app GOLF.NL maak je kans om tijdens het KLM Open de strijd aan te gaan met de beste golfer van Nederland.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Jeugd Jerry Ji Amateurs