Topgolf

Van Dam klimt in Wisconsin

Anne van Dam ligt op koers voor haar beste jaarprestatie op de LPGA Tour. In de Thornberry Creek LPGA Classic haalde ze na een 68 (-4) ruim de cut op -7.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Anne van Dam begon de dag op -3, maar moest al vroeg een tegenslag incasseren. Ze revancheerde zich echter sterk van de bogey op 2, met een eagle op de par-5 erna. Ook op 5 moest ze vervolgens een slag inleveren, maar wederom sloeg ze terug. Ditmaal met birdie, waardoor de Arnhemse in -1 voor de dag aan de tweede negen leek te gaan beginnen. Van Dam had echter andere plannen en liet op 9 haar tweede eagle van de dag noteren. Zo stond ze halverwege haar tweede ronde op Thornberry Creek at Oneida ruim in de top-50.

Na de turn ging Van Dam verder waar ze op 9 gebleven was. Ze bestormde de top-20 met drie birdies in de eerste vier holes en stond ineens op zes slagen van de leider. Dat gat werd helaas weer wat groter na de bogey op 16. Ook op de afsluitende hole leverde ze een slag in, waarna ze tekende voor een 68 (-4). Haar totaalscore van -7 was na 36 holes ruim genoeg om het weekend te halen. Ze ligt bovendien op koers om haar beste week van het LPGA-seizoen te evenaren. De 26ste plaats in de Shoprite LPGA Classic is haar beste prestatie tot nu toe. 

Twee op een rij voor Park?

Na de tweede ronde heeft Sung Hyun Park de leiding gegrepen. De Koreaanse nummer 1 van de wereld, die dit jaar al twee keer won waaronder vorige week in Arkansas, maakte op vrijdagmiddag een sensationele bogeyvrije 62 (-10) en staat op -17 twee slagen voor op Ariya Jutanugarn uit Thailand. Door haar leidende positie staat Park tevens weer virtueel eerste in de Race to CME Globe, de jaarranglijst op de LPGA Tour. Van Dam zou op dit moment twee plekken stijgen naar de 97ste plek. De top-80 aan het einde van het seizoen behoudt vol speelrecht.  

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA