De beste golfbanen van Trump

30 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Om politieke redenen wil niet iedereen spelen op een 'Trump-baan'. Maar er is geen twijfel dat Donald Trump via zijn dat het zakenimperium eigenaar is van een aantal zeer goede golfbanen. Wat zijn de beste?

Donald Trumps familiebedrijf heeft 18 golfbanen over de hele wereld. Misschien wil je er eens eentje spelen als je een golfvakantie maakt. Maar wat zijn de beste 'Trump-banen'?

Het tijdschrift Golf Magazine stelde samen met kenners een top 10 samen en daarin staan twee Schotse banen van Donald Trump bovenaan. Een oude baan die door Trump is gekocht en aangepast (Turnberry) en een nieuwe die de Amerikaanse president heeft laten aanleggen (Aberdeen). 

In totaal liggen drie van de beste tien Trump-banen vlakbij Nederland: Turnberry, Trump Aberdeen en Doonbeg. Dit is de top 10:

 1. Trump Turnberry (Aisla Course), Schotland
 2. Trump International Golf Links Scotland, Aberdeen, Schotland
 3. Trump National GC Bedminster (Old), New Jersey
 4. Trump International West Palm Beach, Florida
 5. Trump National GC Bedminster (New), New Jersey
 6. Trump Doonbeg, Ierland
 7. Trump National GC of Washington DC, Viginia
 8. Trump National Doral (Blue Monster), Florida
 9. Trump National Los Angeles, Californië
 10. Trump Golf Links at Ferry Point, New York City

Turnberry

Turnberry, sinds 2014 Trump Turnberry, is een van de banen waar het Brits Open wordt gespeeld, in 2009 voor de laatste keer. Naar verluidt betaalde zakenman Trump, nu president, $ 63 miljoen voor het resort (hotel en twee golfbanen).

Trump heeft Turnberry laten aanpassen door architect Martin Ebert (ook huisarchitect van de Noordwijkse), vooral de holes dichtbij zee. De reacties zijn zeer positief. De vraag is wanneer het Brits Open weer op Turnberry gespeeld wordt. Dat is aan de R&A, de organisator van het Brits Open en die organisatie heeft Turnberry nog niet aangewezen voor een van de komende Opens. Turnberry staat ook hoog in een ranglijst van de beste 100 golfresorts in Europa.

Aberdeen

Trump Aberdeen-Scotland bestaat sinds 2012 en is door Trump gebouwd in het land waar zijn moeder geboren is. Martin Hawtree, ook huisarchitect van de Kennemer, kreeg de opdracht en heeft een baan ontworpen die veel lof krijgt. Aberdeen staat hoog in de Golf World GB&I Top 100 (Groot-Brittannië en Ierland) en ook in sommige top 100s van Europa.

GOLF.NL bezocht Trump Aberdeen; bekijk de video bovenaan deze pagina.

Doonbeg

Doonbegin 2002 geopend, is een spectaculaire klifbaan hoog boven zee. Het ontwerp was van Greg Norman. Trump heeft architect Martin Hawtree aanpassingen laten uitvoeren in 2015 en 2016. Het Trump-imperium kocht de baan in 2014 van de curator, naar verluidt voor 'maar' $ 20,5 miljoen.

Trump National GC Bedminster

Op de Old Course (uit 2004) van Trump National GC Bedminster is recent het US Women’s Open gespeeld en in 2022 is deze baan in New Jersey gastheer van het US PGA Championship.

Doral

Ook de beroemde Blue Monster Course van Doral heeft Trump laten aanpassen en dat werk is uitgevoerd door de architecten Gil Hanse en Jim Wagner. Hanse is de ontwerper van de olympische golfbaan in Rio de Janeiro. De kosten van de aanpassingen op het resort met meerdere banen worden geraamd op $ 250 miljoen.

Op Doral werd vroeger het WGC-Cadillac Championship gespeeld. De PGA Tour verhuisde in 2016 naar Mexico, mede naar aanleiding van Trumps controversiële opmerkingen over Mexicanen. 

Trump Links in NYC

Trump Golf Links in de Bronx is een baan uit 2015 van de architecten Jack Nicklaus, John Stanford en Jim Lipe met spectaculaire uitzichten over Manhattan.

Andere banen van Trump:

 • Trump National Jupiter, Florida
 • Trump National GC Philidelphia, New Jersey
 • Trump National GC Charlotte, North Carolina
 • Trump National GC Colts Neck, New Jersey
 • Trump National GC Hudson Valley, New York State
 • Trump National GC Westchester, New York State
 • Trump International GC, Dubai
 • Trump Lido City, Indonesië

Lees ook: De Beste Brits Open-banen.

Trump Golf International Links Scotland (Aberdeen)
Trump Golf International Links Ireland (Doonbeg)
Beeld: Golfsupport.nl
Trump National Doral Miami
Turnberry, sinds 2014 Trump Turnberry
}