Anne van Dam in het Fatima Bint Mubarak Ladies Open
Anne van Dam in Abu Dhabi
Beeld: LET/Tristan Jones

Van Dam klimt naar 11de plaats

11 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam staat na een ronde 73 op dag twee van het Fatima Bint Mubarak Ladies Open nog steeds in de top 15. Ze is twee plaatsen geklommen, naar de gedeelde 11de plek.

Anne van Dam was na 72 slagen (par) in de eerste ronde gedeeld 13de. Dag twee op op Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi - een dag met meer wind dan donderdag - begon ze met acht parren op rij. Op de par-5 negende maakte de 23-jarige Arnhemse een double bogey maar ze vervolgde de ronde met een birdie op 10, 11 en 12. Op dat moment stond ze in de top 10. 

Op de par-14 14de maakte Van Dam birdie nummer vier van de dag maar een hole later moest ze een bogey noteren.Op de par-3 17de maakte Van Dam net als een dag eerder een dubbele bogey waardoor ze op 73 slagen (+1) uitkwam.

Van Dam is met +1 na 36 holes gedeeld 12de. De Engelse Charley Hull staat nog steeds bovenaan het leaderboard, na 36 holes (67-72) is haar totaal vijf onder par. Het toernooi eindigt zaterdag.

Het veld klein is klein in het 54-holes toernooi van de Ladies European Tour. Er doen maar 56 professionals mee. Het Fatima Bint Mubarak Ladies Open is een pro-am waarin de pro's samen spelen met een amateur. Er is een individueel en een teamklassement. 

Het Fatima Bint Mubarak Ladies Open is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van de Ladies European Tour (LET). LPGA-rookie Anne van Dam zal dit jaar vooral in Amerika spelen maar doet af en toe ook mee aan toernooien van de LET.

Leaderboard.

2018

Op de jaarranglijst van de LET van vorig jaar eindigde Van Dam op de tweede plaats. Ze won in 2018 twee toernooien van de Ladies European Tour en veroverde in de Qualifying School van de LPGA Tour een kaart voor het Amerikaanse circuit. Op de wereldranglijst bezet Van Dam de 79ste plaats.

Lees ook: Anne van Dam wint de Golf Award voor beste speelster van het jaar 2018.

De nieuwe regels:

Anne in de lift op vrijdagochtend:

Lees meer over

Anne van Dam LET