Anne van Dam in het Fatima Bint Mubarak Ladies Open in Abu Dhabi
Anne van Dam in het Fatima Bint Mubarak Ladies Open
Beeld: LET/Tristan Jones

Degelijke start Van Dam in Abu Dhabi

10 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is het Fatima Bint Mubarak Ladies Open begonnen met een ronde in 72 slagen (par). De Nederlandse speelster staat op de 13de plaats.

Voor LPGA-rookie Anne van Dam begint het nieuwe jaar met een wedstrijd van de Ladies European Tour (LET). Het Fatima Bint Mubarak Ladies Open op Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. 

De 23-jarige Arnhemse was donderdag een van de vroege starters en begon op hole 10. Na negen holes stond ze op +4, mede door een triple-bogey 7 op de par-4 14de en een double bogey op de par-3 17de. Maar op hole 1 tot en met 9 werd de schade hersteld; hier maakte Van Dam vijf birdies en een bogey. 

'De eerste negen was slecht maar ik had ook wat pech met twee onmogelijke liggingen', zei Van Dam over haar eerste ronde van het jaar. 'De tweede negen was veel beter. Ik ben goed teruggekomen en met gelijk par na 18 holes is alles nog mogelijk.'

Van Dam is na 18 holes gedeeld 13de met vijf slagen achterstand op de leider, de Engelse Charley Hull.

Het veld klein is klein in het toernooi over 54 holes, er doen maar 56 professionals mee. Het Fatima Bint Mubarak Ladies Open is een pro-am wedstrijd waarin de pro's samen spelen met een amateur. Er is een individueel en een teamklassement. 

Leaderboard.

Anne over haar droom om voor Europa in de Solheim Cup te spelen:

Van Dam over haar droompartner in een pro-am: Tiger Woods of Michael Phelps:

2018

Op de jaarranglijst van de LET van vorig jaar eindigde Van Dam op de tweede plaats. Ze won in 2018 twee toernooien van de Ladies European Tour en veroverde in de Qualifying School van de LPGA Tour een kaart voor het Amerikaanse circuit. Op de wereldranglijst bezet Van Dam de 79ste plaats.

Lees ook: Anne van Dam wint de Golf Award voor beste speelster van het jaar 2018.

Lees meer over

Anne van Dam LET