De nieuwe Apex ijzers van Callaway.
Beeld: Callaway Golf

(Eindelijk) nieuwe Callaway Apex ijzers

7 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Fans van de Apex ijzers van Callaway hebben lang moeten wachten, maar na drie jaar komt er eindelijk een nieuwe versie van de succesvolle gesmeden ijzerlijn. Net als in de vorige edities is er naast de standaard Apex de meer compacte Apex Pro. Natuurlijk horen daar ook nieuwe Apex hybrides bij.

Toen Callaway in 2012 het merk Ben Hogan van de hand deed hield het wel vast aan de merknaam Apex. Met de Apex ijzers die Callaway in 2014 lanceerde ontstond er een nieuwe categorie: forged distance irons. Oftewel de looks van een gesmeed ijzer met veel technologie onder de motorkap voor extra afstand. Het was een grote hit en een van de meest succesvolle ijzers ooit voor Callaway.  

Na een tweede generatie in 2016 (Danny Willet won er de Masters mee en Sergio Garcia heeft nog steeds de lange Apex ijzers - 3&4 - in zijn tas) is het in 2019 tijd voor de derde generatie Apex ijzers.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Afstand in een forged jasje

Wat zegt Callaway zelf over de nieuwe lijn? 'Ons doel met Apex is om traditie te combineren met de nieuwste technologie. De tijdloze looks in combinatie met Face Cup, de Urethane Microspheres en de VFT-face voor spincontrole maken de Apex het ultieme forged players distance ijzer', aldus Callaway over de ijzer die gericht is op de betere speler (handicap <10).

De grootste verschuiving in de nieuwe lijn is dat het hoofd niet meer uit een gesmeed deel bestaat maar uit meerdere delen, namelijk een gesmeed frame van 1025 koolstofstaal met een cupface (waarbij het clubblad om de zool en topline heen is gevouwen). De snelheid van een heel dun clubblad en een holle cavity zorgt vaak voor een probleem: een minder zacht gevoel en een 'klikkerig' geluid. De microspheres van urethaan, die in vloeibare vorm geïnjecteerd worden in de cavity, moeten dat oplossen. Dankzij het gebruik van wolfraam is elke ijzer uitgebalanceerd om het zwaartepunt - voor meer controle - op de juiste plek te krijgen (hoog in hoge ijzers, laag in de lage ijzers).      

Vergeleken met de vorige Apex ijzers uit 2016 zijn de korte ijzers iets compacter met minder offset. Net als in de vorige lijn is er ook een Apex Pro lijn. Deze ijzers zijn nog niets compacter, maar Callaway is het toch gelukt om nog heel veel technologie erin te stoppen. 

LEES ALLES OVER DE NIEUWE CALLAWAY 'EPIC FLASH' DRIVER

Apex Pro

Als je een nog iets compacter clubhoofd wilt is er de Apex Pro, gericht op de lage single handicapper. In de Apex Pro ijzerset hebben de ijzer-3, 4, 5, 6 & 7 'cup faces' en zit er meer gewicht laag in het clubhoofd voor een hoge lancering. Vanaf de ijzer-8 is dat gewicht hoger geplaatst voor meer controle en precisie. De standaard shaft in de Apex ijers is de Elevate 95 van True Temper. 

'Smoke'

Het is mogelijk om de Apex en Apex Pro ijzers te combineren in een combo-set. Daarnaast zijn allebei de ijzers voor een meerprijs ook verkrijgbaar in een Smoke finish met bijbehorende zwarte shaft:

Hybrides

Callaway komt ook met nieuwe Apex hybrides - voor het eerst uitgerust met Jailbreak. Vergeleken met de Rogue en Big Bertha Hybrides is de Apex gericht op de betere speler en heeft de hybride meer weg van een ijzer en de bijbehorende penetrerende balvlucht.

Productinformatie

De Callaway Apex, Apex Pro en Apex Hybrides zijn vanaf  25 januari verkrijgbaar.

Apex Pro Chrome
€1499,- (graphite)
€1399,-  (staal)

Apex Pro Smoke
€1699,- (graphite)
€1599,- (staal)

Apex
€1499,- (graphite)
€1399,- (staal)

Apex Smoke
€1699,- (graphite)
€1599,- (staal)

Meer weten? callawaygolf.com

}