US Kids golf tour Nederland

US Kids Tour begint op Stippelberg

28 februari 2019 Redactie GOLF.NL
Actueel nieuws over banen en clubs.

US Kids Tour reist door land

De eerste US Kids Tour-wedstrijd van 2019 wordt gespeeld op 16 maart op Golfbaan Stippelberg. In 2019 organiseert Dutch Kids Golf zes wedstrijden in het voorjaar en zeven in het najaar. De wedstrijden voor kinderen van vijf tot 18 jaar worden gespeeld op verschillende banen in heel Nederland. Zowel de Spring als de Fall tour worden afgesloten met een Tour Championship. 

De wedstrijden tellen ook dit jaar weer mee voor de NGF-ranking. Meer informatie over de US Kids Amsterdam Local Tour is te vinden op de website dutchkidsgolf.nl. Dutch Kids Golf organiseert niet alleen de US Kids-wedstrijden maar ook familietoernooien. Jumbo Golf is in 2019 sponsor van alle wedstrijden.

Zwitserleven Dutch Junior Open

Van 17 tot en met 20 juli wordt op Golfclub Toxandria in Molenschot de 35ste editie van het Dutch Junior Open gespeeld. De baan bij Breda is sinds 1984 gastheer van het jaarlijkse kampioenschap voor internationale topjeugd. Amateurs tot 21 jaar kunnen zich inschrijven op de website junioropen.nl

Vorig jaar werd het Zwitserleven Dutch Junior Open gewonnen door Sadom Kaewkanjana uit Thailand en de Nederlandse Anouk Sohier.  Voor de winnaar van het Zwitserleven Dutch Junior Open 2019 bij de jongens ligt een wildcard klaar voor het KLM Open van 2019. 

Oud-winnaars van het toernooi zijn Rolf Muntz, Maarten Lafeber, Nicolas Colsaerts, Thomas Detry, Dewi-Claire Schreefel en Christel Boeljon.

De Kroonprins gastheer van golfevenement voor singles 

Golfbaan De Kroonprins Vianen is op zaterdag 16 maart gastheer van het 100ste evenement van de organisatie SingleGolfers. De golfdag met een feestelijk tintje bestaat uit een ontvangst met koffie en thee, een wedstrijd en diner. SingleGolfers.nl organiseert wedstrijden en reizen voor singles en sportsingles (golfers van wie de partner niet golft). Informatie: singlegolfers.nl/kalender.

Gratis clinic op Erve Braakman

Golfbaan Erve Braakman bestaat 12,5 jaar en viert dat onder meer met een gratis clinic in de maanden maart en april. De clinic duurt anderhalf uur en daarna kunnen deelnemers op de baan spelen. Er worden golfclubs en ballen beschikbaar gesteld.

Wil je jezelf of een vriend opgeven, stuur dan een mail naar info@golfclubervebraakman.nl. Golfclub Erve Braakman speelt op een 18-holes par-3 baan in Hoge Hexel (Overijssel).

Schade op Bernardus na zoektocht

Bij een jacht op een naakte man op Golfbaan Bernardus in Cromvoirt is de baan ernstig beschadigd. 'Er wordt gesproken over tienduizenden euro's', zegt het Brabants Dagblad.

Het dagblad en andere lokale media melden dat er maandagochtend vroeg gezocht werd naar een naakte man die op de golfbaan was gespot. Bij de zoektocht werden buggies gebruikt. De agenten reden met de golfkarretjes over de greens, die kwetsbaar waren vanwege een temperatuur rond het vriespunt. Sommige greens zouden flink zijn beschadigd.

schade op greens van Bernardus

'Meerdere politie-eenheden, een helikopter en een speurhond werden ingezet', zegt het Brabants Dagblad. 'Volgens bronnen stonden de greenkeepers de dag na het voorval met tranen in hun ogen.' Op omroepbrabant.nl zegt superintendent Niall Richardson: 'De schade is groot. We zijn nog steeds bezig met het repareren.'

De politie van Den Bosch op Instagram: 'Aangezien het vroor buiten en dus stervens koud was, maakten wij ons zorgen om het welzijn van de man. Vandaar de grote zoekactie.' De man werd niet gevonden.

Else Arendsen de Wolff overleden

Op 10 februari, na een kort ziekbed, is op 100-jarige leeftijd Else Arendsen de Wolff overleden. Het echtpaar Arendsen de Wolff verrichtte meer dan 20 jaar werk voor de NGF en als dank daarvoor werd een nationale wedstrijd naar hen vernoemd: de Arendsen de Wolff Trofee. Deze mixed greensome stableford-wedstrijd werd in 1989 voor het eerst gehouden en in 2018 voor het laatst. Elk jaar organiseerden de clubs een voorronde en streden de beste koppels in een nationale finale om de trofee. Else Arendsen de Wolff-Exalto, in 1974 de eerste vrouwelijke referee in Nederland, verrichtte de afgelopen jaren de prijsuitreiking en deed dat ook nog op 14 oktober 2018 op de Amsterdamse Golf Club, samen met NGF-voorzitter Willem Zelsmann. 

Pro op Winterswijk de beste van het land

Lee Chapman, verbonden aan Golf & Country Club Winterswijk, is voor het tweede jaar op rij bekroond als de beste golfprofessional van Nederland. Dat is bekendgemaakt op het Nationale Golf Congres in Spant in Bussum. Chapman scoorde het best in Players 1st, een enquêteprogramma waarin golfers gevraagd wordt om de baan, het clubhuis en de golfprofessional van een golfclub beoordelen.

Achterhoeknieuwswinterswijk.nl meldt dat Chapman al 20 jaar verbonden is aan de golfbaan in Gelderland. Gevraagd naar zijn motivatie voor het vak zegt Chapman op de website: 'Mijn drive en passie is altijd geweest om een van de meest vooruit lopende golfprofessionals te zijn. Het werken als coach en het samenwerken met de leerlingen aan de verbetering van de golfswing gaven en geven mij meer voldoening dan zelf goed kunnen spelen.'

G&CC Winterswijk speelt op een 18-holes baan nabij de Duitse grens.

Auto strandt in bunker van de Edese

Lokale media melden dat er zaterdagavond 2 februari een auto in een bunker van de Edese Golf Club Papendal is geëindigd. Het gebeurde in een gebied op de 18de waar een bunker wordt gerenoveerd en heide wordt geplant.

De auto werd uitgebrand aangetroffen. De automobilist was verdwenen en het is nog onduidelijk wat er gebeurd is. Het lijkt er op dat de auto via een tijdelijke werkingang op de baan kon komen. Volgens de voorzitter van de club ging het om een auto die gebruikt wordt bij wegraces. 

Marius van Exel van de onderhoudsploeg zegt op Omroep Gelderland dat er flinke schade is: 'De auto is behoorlijk over de baan gereden, en de hulpdiensten moesten er ook overheen.' Bekijk hieronder een nieuwsvideo van Omroep Gelderland van 3 februari.

Op de baan bij Ede wordt een deel van de baan beplant met heideplaggen die zijn afgegraven op de Doorwerthse heide, eigendom van Natuurmonumenten. De heidegrond wordt geschonken door Natuurmonumenten. De organisatie wil de heide graag vernieuwen om zo ruimte te geven aan nieuwe vegetatie. Zo wordt de heide op een creatieve manier hergebruikt.
Waar kan ik golfen?

Toon lijst
Toon kaart

Koninklijke Haagsche Golf & Country Club

51 KM | Wassenaar

The Dutch

The Dutch is een Inland Links golf course op International Championship niveau geïntegreerd in het landelijke gebied van Spijk (gemeente Lingewaal). De baan is ontworpen door Colin Montgomerie en officieel geopend op 14 mei 2011. Naast perfecte fairways en on-Nederlandse snelle greens maken goed gastheerschap, culinaire hoogtepunten, meer dan uitstekende kwaliteit en service en toch een ongedwongen sfeer van The Dutch een onovertroffen ontmoetingsplaats voor de (inter)nationale zakenman/vrouw en hun gasten. The Dutch is uitsluitend toegankelijk is voor Members en hun gasten. Op 30 oktober 2012 is The Dutch aangesteld als gastheer van het KLM Open 2016-2018.
28 KM | Spijk gem. Lingewaal

Bernardus

Deze 18-holes golfbaan is ontworpen door de Amerikaanse toparchitect Kyle Phillips. Je kunt er met een daymembership, een ongelimiteerd aantal holes spelen en daarnaast kan je gebruik maken van alle faciliteiten. Geniet van de uitdagende golfbaan, driving range, short-game area, fitness, tennisbaan en ontspan in de kleedkamers met Finse sauna en stoombad. Mocht je partner niet golfen, dan is je partner van harte welkom om vrij gebruik te maken van alle faciliteiten van Bernardus. Bernardus is dagelijks geopend van 08:00 uur tot 17.00 uur. Op maandag vanaf 10.00 uur in verband met baanonderhoud. In de zomermaanden is de baan geopend tot 20.00 uur.
47 KM | Cromvoirt

Utrechtse Golfclub ’De Pan’

Dagcontributie zonder introductie. Uitsluitend van maandag tot en met donderdag voor leden van een A- of B-club, resp. van een buitenlandse zusterorganisatie, mits feitelijk woonachtig in het buitenland, met een EGA handicap van 24.0 of lager. Maximaal 5x per jaar.
7 KM | Bosch en Duin

The International

The International is een unieke club in Nederland. Het onderscheidende karakter van The International zit hem vooral in de eigentijdsheid van de baan, het clubhuis en de leden. The International is op geen enkele manier te vergelijken met een traditionele golfvereniging. De sfeer op de baan en binnen de club zijn ontspannen en open, op basis van volstrekte gelijkwaardigheid en wars van oude tradities en tuttigheid. Ook qua kwaliteit staat The International op eenzame hoogte. Baan, clubhuis, horeca en service zijn van het hoogst denkbare niveau, en de leden en hun gasten weten dat te waarderen. Een dagje op The International staat dan ook volledig in het teken van genieten, en het team van The International doet er alles aan om dat te waarborgen.
33 KM | BADHOEVEDORP

Noordwijkse Golfclub

De Noordwijkse Golfclub heeft een van de mooiste banen van Nederland. De baan bezet de vijfde plaats op de Europese ranglijst. De ligging aan het Noordzeestrand, de weidse vergezichten en de architectuur maken de baan bijzonder uitdagend.
49 KM | NOORDWIJK

Golfsociëteit De Lage Vuursche

10 KM | Den Dolder

Hilversumsche Golf Club

De Hilversumsche Golf Club, ligt middenin het bos- en heidegebied dat zo kenmerkend is voor het Gooi. De bosbaan is in 2020 125 jaar oud en dat historische karakter vindt u terug op alle holes. De baan is oorspronkelijk ontworpen door de bekende baanarchitect Harry S. Colt en is, qua inpassing in het landschap en verdere ontwerpeigenschappen, een typische “Colt-baan”. De bekende baanarchitect Kyle Phillips heeft de baan in meer recente tijd onder handen genomen; de laatste aanpassingen zijn in 2010 voltooid. Daarmee voldoet de baan, met behoud van het oorspronkelijke karakter, weer aan de eisen van deze tijd.
14 KM | Hilversum

Golfbaan Het Woold

Golfbaan het Woold is gelegen in Asten-Heusden vlakbij Nationaal Park De Groote Peel. Golfspelers kunnen terecht op twee uitdagende banen.
91 KM | Heusden gem. Asten

Kennemer Golf & Country Club

Duinbaan. Nederlands oudste sea-side course in 1927 ontworpen door Harry Colt (holes B-C). De A-holes zijn ontworpen door Frank Pennink en kwamen gereed in 1985. Op de Kennemer zijn talloze nationale en internationale wedstrijden gespeeld.
49 KM | Zandvoort

Rosendaelsche Golfclub

55 KM | Arnhem

Eindhovensche Golf

De oprichters, de heer en mevrouw Philips-de Jongh, kochten in 1928 de grond, Nederheide genaamd. De bekende Engelse golfbaanarchitect Harry Colt kreeg de opdracht de baan te ontwerpen. Harry Colt wordt beschouwd als de “vader van de golfarchitectuur”. Door doglegs en natuurlijke hazards te introduceren en met contouren te spelen paste hij zijn banen in in het bestaande landschap alsof zij daar altijd gelegen hadden. Hiermee introduceerde hij belangrijke architectonische basisprincipes, welke tot op de dag van vandaag leidend zijn.
83 KM | Valkenswaard

Goyer Golf & Country Club

18 Holes Championship Course en 6 holes Executive Course met een licht Amerikaans karakter. Bruno Steensels ontwierp zeer geonduleerde greens met bentgrass. Waterpartijen en zandverstuivingen vormen natuurlijke elementen in het Gooise landschap.
18 KM | Eemnes

Golfbaan Stippelberg

Golfbaan Stippelberg is een inland links course, gelegen in de gemeente Gemert-Bakel. De golfbaan dankt zijn naam mede aan de oude stuifduinen ("stippels") die ook op de golfbaan zijn aangebracht. Het totale complex is 90 hectare groot en bestaat uit een 18 holes golfbaan; een 9 holes par 3/4 baan en uitgebreide oefenfaciliteiten. De 18 holes Championship Course (6088m lengte) is met rijke vegetatie, sterke ondulaties en grillige robuuste bunkers een uitdagende golfbaan. De 9 holes Executive Course heeft vijf par 3 en vier par 4 holes. Daarnaast biedt het complex een uitstekend geoutilleerd clubhuis en prima vergaderfaciliteiten met gratis Wifi.
77 KM | Bakel

Drentse Golfclub De Gelpenberg

Drentse Golfclub “De Gelpenberg”, opgericht op 3 augustus 1970, is de oudste golfclub van Drenthe gelegen in een authentiek Drents bos en heide landschap net buiten het dorp Aalden. Een ambitieus renovatie programma naar ontwerp van Frank Pont werd in 2011 voltooid. Het resultaat is spectaculair. De baan is door de renovatie visueel aantrekkelijker en speltechnisch interessanter en uitdagender geworden voor alle categorieën golfers.
131 KM | Aalden

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet is zonder twijfel de mooiste golfbaan van de Veluwe. Dankzij haar ligging in dit unieke natuurschoon bepalen vijvertjes en rietkragen, zandverstuivingen en oude vliegdennen, speelse doorkijkjes en bijzondere vergezichten het karakter van deze buitengewoon sfeervolle 27-holes bosbaan. De zandgrond en het geavanceerde beregeningssysteem zorgen ervoor dat de golfbaan onder alle weersomstandigheden in topconditie verkeerd.
55 KM | NUNSPEET

Golfbaan De Texelse

De Texelse is een 18-holes baan en één van de zes Nederlandse links courses met het ruige karakter van een echte duinbaan. Duinen, helmgras, waterpartijen en grote greens maken de baan tot een plezier om op te spelen.
118 KM | De Cocksdorp

Golfclub Erve Braakman

Golfclub Erve Braakman biedt zowel de geoefende als de aankomende golfer de mogelijkheid om in een ontspannen ambiance deel te nemen aan de golfsport. Onze baan is uitermate geschikt voor de beginnende en gevorderde golfer en groepen, u hoeft geen golfvaardigheids bewijs te hebben. Kortom onze baan is laagdrempelig!!! Onze driving range over het water is erg bijzonder.
103 KM | Hoge Hexel

Lauswolt

ARRANGEMENTEN GOLF met LUNCH OF DINER Kijk vooral eens op onze website www.golfclublauswolt.nl Een unieke ervaring in Friesland. Wat maakt een dag op de golfbaan van de Golf&Countryclub Lauswolt tot zo’n unieke ervaring? Is het de altijd intimiderende eerste afslag op de relatief smalle fairway? Is het de afwisseling tussen bos en open natuurgebied langs het Koningsdiep? De Golf&Countryclub nodigt u graag uit om dit zelf te ervaren.
124 KM | Beetsterzwaag

Golfclub De Hoge Kleij

Aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug ligt in een prachtig en geaccidenteerd gebied De Hoge Kleij. Een schitterende bosbaan met on-Nederlandse hoogteverschillen van wel 30 meter, waardoor er op sommige holes van prachtige vergezichten kan worden genoten. Begin 2012 is de ingrijpende baanrenovatie voltooid en is de baan spannender en uitdagender geworden, zowel voor lage als hoge handicappers. Door aanleg van nieuwe bunkers en graskuilen worden golfers - meer dan voorheen - min of meer gedwongen om strategische keuzes te maken.
17 KM | Leusden

Golfbaan De Swinkelsche

In het Noord-Brabantse Someren vindt u Golfbaan De Swinkelsche. Hier komen natuur, rust en ruimte samen in een prachtig golfcomplex. Brede fairways, een goede routing, grote greens met flinke glooiingen en heel veel ruimte eromheen, grote bunkers met grillige randen, bos, heide, water; dat is De Swinkelsche. Maar De Swinkelsche is vooral: enorme variatie. Het ontwerp is modern en klassiek in een mooie mix. Er zijn lange en korte holes in alle windrichtingen. Iedere hole is anders en uitdagend. Brede fairways zorgen ervoor dat minder goede golfers altijd een weg naar de green kunnen vinden, hoewel die soms lang is, terwijl de ervaren golfer keer op keer wordt uitgedaagd om te kiezen tussen de lange maar veilige weg naar de hole of de korte maar riskante weg. Vijf holes liggen in prachtig bosgebied. De baan ademt natuur: vooral bos en heide. Dat landschap is ook naast de baan te bewonderen, op de Strabrechtse Heide, het grootste heidegebied van Nederland. Naast de Championship Course is er ook een uitdagende 9 holes Par-3 oefenbaan.
87 KM | Someren

Golfclub Wouwse Plantage

Golfclub Wouwse Plantage, opgericht in 1973, ligt in een bosrijk natuur en stiltegebied, tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, aan de rand van het landgoed Wouwse Plantage. Een karakteristiek en gevarieerd Brabants landschap met glooiende bosholes, duintjes en een zandverstuiving enerzijds en een parklandschap met beek en waterpartijen anderzijds, vragen golftechnisch om de beheersing van precisiespel, rechte slagen en afstand.
85 KM | Bergen op Zoom

Golfpark De Haenen

De Haenen is onbetwist de meest afwisselende golfbaan van Brabant. Het terrein met zijn fraaie doglegs, lastige bunkers en verraderlijke vijvers is een aantrekkelijke test voor golfers van elk niveau. Het golfpark is uniek vanwege het kunstpark, de mooie landschappen en de rijke historie. Door onze prachtige locatie en uitstekende (golf)faciliteiten weten vele golfers en bedrijven uit heel Nederland de weg naar ons te vinden. Beleef een dagje uit bij De Haenen; speel een golfronde in de baan, kom vergaderen in het groen of geniet op het mooiste terras van Breda met een weids uitzicht over de
56 KM | Teteringen-Breda

Lochemse Golfclub

De baan sluit op een unieke manier aan op de natuurlijke omgeving. U vindt er glooiende greens, houtwalletjes, mooie waterpartijen en heide. Maar ook bossen en uitdagende fairways, met strategisch geplaatste bunkers. De smalle fairways stellen uw nauwkeurigheid zeker op de proef. De grote lengte van de baan maakt uw spel tot een ware belevenis.
84 KM | Lochem

Golfbaan Overloon

Mooie, uitdagende 9-holes, par 3-4 golfbaan. Drivingrange, putting-green en chipping green aanwezig. Gezellige brasserie met diverse mogelijkheden. Mooi terras aan het water, met uitzicht op de waterval. Gelegen bij het luxe kleinschalig vakantiepark Bosrijk De Kuluut in het Brabantse Overloon. Tijdens uw verblijf op Bosrijk De Kuluut, zijn er uiteraard leuke golfarrangementen mogelijk!
80 KM | Overloon