Anne van Dam 2018
Anne van Dam
Beeld: LET/Tristan Jones

Van Dam maakt 76 (+4) in Vic Open

7 februari 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is het Vic Open in Australiƫ begonnen met een ronde in 76 slagen (+4). De Nederlandse speelster staat daarmee op de gedeelde 143ste plaats.

LPGA-rookie Anne van Dam speelde in januari haar eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, het Fatima Bint Mubarak Ladies Open in Abu Dhabi. In die wedstrijd van de Ladies European Tour werd ze gedeeld derde. Het Vic Open dat donderdag is begonnen is Van Dams tweede wedstrijd van het jaar en haar eerste wedstrijd op de LPGA Tour in 2019. 

Door haar eerste ronde in 76 slagen (+4) wordt het moeilijk voor Van Dam om de cut te halen want ze staat op de 143ste plaats. Na twee ronden gaat de top-60 door (de cut is nu -1). Na dag drie is er een tweede schifting: alleen de beste 35 plus ties spelen ronde vier. 

De Nederlandse maakte een 8 op de par-5 tweede hole van de Beach Course van 13th Beach Club. In het vervolg van de ronde maakte ze twee birdies maar ook een dubbele bogey. Ze besloot de eerste ronde met een bogey op de par-5 18de.

In het ISPS Handa Vic Open spelen mannen en vrouwen tegelijk een eigen toernooi. Na een flight van de vrouwen start een mannenflight en zo gaat het om en om verder. De eerste twee dagen speelt iedereen een ronde op de Beach Course en Creek Course. In het weekend wordt alleen op Beach gespeeld. 

Felicity Johnson uit Engeland gaat aan de leiding. Ze maakte 65 (-8) op de Creek Course van 13th Beach Club. De Belgische Manon de Roey is na een ronde 67 (-5) op de Beach Course gedeeld vijfde. 

Van Dam veroverde vorig jaar in de Qualifying School van de LPGA Tour een kaart voor het Amerikaanse circuit. Ze zal in 2019 voornamelijk wedstrijden van de LPGA spelen. Op de jaarranglijst van de Ladies European Tour van 2018 eindigde Van Dam op de tweede plaats. Ze won vorig jaar twee toernooien van de LET. Op de wereldranglijst bezet Van Dam de 74ste plaats.

Leaderboard vrouwen.

Lees ook een voorbeschouwing in Wie speelt waar - week 6.

Anne van Dam deed voorafgaand aan het toernooi mee aan een Battle of the Sexes (Dimitrios Papadatos, James Nitties, Jason Scrivener tegen Van Dam, Stephanie Na en Tiffany Joh):

Vic Open European Tour

Het Vic Open voor de mannen is onderdeel van de European Tour. De Australiër Nick Flanagan gaat na de eerste ronde aan de leiding. Hij ging rond in 62 slagen (-10). De Belg Nicolas Colsaerts is gedeeld 14de.

Leaderboard mannen.

Sunshine Ladies Tour

Pasqualle Coffa, recent pro geworden, deed eerder deze week mee aan het Serengeti Team Championship van de Zuid-Afrikaanse Sunshine Ladies Tour. Het team van Coffa en de Zuid-Afrikaanse Shawnelle de Lange werd gedeeld tweede. Een week werd Coffa gedeeld 14de in het Canon SLT Open van de Sunshine Ladies Tour.

Eindstand.

Lees meer over

Anne van Dam LET