Loading the player...
Samenvatting dag drie: Johnson en Li aan kop
Bron: Ziggo Golf

Luiten stijgt niet in Saoedi-Arabiƫ

2 februari 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is op dag drie van het Saudi International niet geklommen in het klassement. De Nederlander ging rond in 69 slagen (-1).

Joost Luiten begon de derde dag van het Saudi International als nummer 18 in  het klassement. De 33-jarige Nederlander maakte op de eerste negen een bogey (op de par-4 tweede) en een birdie (de par-4 zevende). Op hole 10 en 11, een par 4 en een par 3, maakte Luiten birdie maar hij moest een bogey noteren op de par-3 16de van de Royal Greens Golf & Country Club. Na 54 holes is Luiten gedeeld 27ste.

'Het was een dag met kleine foutjes', zei Luiten over zijn derde ronde. 'Een ijzer-9 van midden fairway op hole 2 sloeg ik het water in. Ik maakte op hole 4, een par 5, een 3-putt voor par. Op 16, waar ik bogey maakte, maakte ik een 3-putt van 7 meter afstand. Intussen miste ik korte putts voor birdie op 3 en 17 van anderhalve meter.'

'Ik maakte wel goede birdies op 7 - na een wedge op 1,5 meter - en op 10 - na wederom een goede wedge, op 2,5 meter - en op 11. Op die par sloeg ik een goede ijzer-8 naar binnen op een meter van de vlag. De foutjes zorgden ervoor dat ik vandaag niet de aansluiting heb gepakt met de top 10, maar het staat nog redelijk dicht op elkaar dus morgen alles geven.'

Luiten werd twee weken geleden derde in het Abu Dhabi HSBC Championship. Vorige week in de Dubai Desert Classic miste hij geplaagd door maagklachten de cut. Op de wereldranglijst bezet de Nederlander de 78ste plaats, in de Race to Dubai is hij nummer acht.

Johnson

Dustin Johnson, de nummer drie van de wereld, was na dag twee eerste en is na moving day gedeeld eerste. De Chinees Haotong Li is door een mooie ronde 62 (-8) op -16 gekomen. Hij maakte vier eagles waarvan drie op een par 4. De Amerikaan Johnson ging zaterdag rond in 65 slagen.

De Engelsman Tom Lewis maakte zaterdag ook 62 slagen. Lewis staat met -11 totaal op de derde plaats, met vijf slagen achterstand op de leiders.

De Spanjaard Sergio Garcia werd gediskwalificeerd vanwege serieus wangedrag (regel 1.2a). Uit frustratie beschadigde hij enkele greens met zijn putter. De Spanjaard kwam met de volgende verklaring: 'Ik respecteer de beslissing. Ik heb een paar greens beschadigd en bied daarvoor mijn excuses aan. Ik heb mijn medespelers laten weten dat het nooit weer zal gebeuren.'

Leaderboard. Race to Dubai.

Lees ook Wie speelt waar? Week 5.