Topgolf

Van Dam stijgt gestaag dankzij 69

Anne van Dam heeft met een goede tweede ronde het weekend gehaald bij de Portland Classic. Na een ronde 69 (-3) komt de Arnhemse uit op -5, waarmee ze bij binnenkomst nipt in de top-30 staat.

Net als een dag eerder scoorde Anne van Dam met name in de eerste helft van haar ronde. Nu begon ze echter op hole 10 van de Columbia Edgewater Country Club, en dat deed ze meteen met birdie. Ook op 13 en 15 werden slagen gewonnen, maar net als gisteren gooide hole 18 roet in het eten. Hier maakte ze bogey, waardoor ze in -4 voor het toernooi begon aan hole 1.

Op haar tweede negen hield Van Dam alles goed bij elkaar. De speelster met de langste drives van de LPGA maakte op 4 nog een birdie en noteerde verder louter scores van par, waarna ze tekende voor een 69 (-3). Op -5 staat ze bij binnenkomst nipt in de top-30, al moeten veel groepen in de middag nog beginnen. De leiding is in handen van Hannah Green. Na een magnifieke ronde met zeven birdies en één eagle kwam de jonge Australische uit op -17 voor het toernooi.

Leaderboard

Solheim Cup

Van Dam speelt volgende week niet. Een week later maakt ze haar debuut in de Solheim Cup. Bekijk hier een lang interview met Anne waarin ze praat over de Solheim Cup, haar verwachtingen, de druk, haar jaar als rookie op de LPGA Tour en over haar persoonlijke leven.Instructie

Golfinstructie: Chip met je knoopjes!

Veel golfers bewegen tijdens de chipbeweging de verkeerde kant op. PGA professional Guido Loning heeft een goede (kleding) tip!
Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer