Topgolf

Luiten haalt cut, McIlroy rukt op

Met een ronde in 68 slagen heeft Joost Luiten de cut gehaald in de Omega European Masters. Leider Gavin Green wordt op de hielen gezeten door Rory McIlroy.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten deed het in de tweede ronde van de Omega European Masters een slag beter dan op donderdag, 69 slagen in de eerste ronde vandaag 68 op de par-70 baan van de Crans-sur-Sierre Golfclub met twee bogeys en vier birdies. Met zijn totaal van -3 is Luiten gedeeld 36ste. Om in het weekend serieus te stijgen in het klassement moeten volgens de zesvoudig winnaar op de European Tour vooral de wedges een stuk beter. 

'Ik speel zeker niet slecht, maar ik krijg mijn wedges niet dichtbij genoeg en op deze vrij korte baan heb je relatief veel wedges naar de greens. Afstanden inschatten is lastig op deze hoogte (1500 meter boven zeeniveau), maar dat is niet echt het probleem. Ik ben de wedges te veel aan het sturen, aan het manipuleren. Ik moet gewoon op de vlaggen mikken en het niet ingewikkelder maken dan nodig.'

Green leider, McIlroy loert 

Gavin Green gaat na 36 holes aan de leiding. De longhitter uit Maleisië staat op -11. Vijf spelers volgen op een slag achterstand en daar zitten grote namen bij. Rory Mclroy, afgelopen zondag nog winnaar van de FedExCup en de hoofdprijs van $ 15.000.000, kwam op stoom in de Alpen met een ronde 63 en -10 totaal. Tommy Fleetwood staat op diezelfde score. Sergio Garcia en Thomas Pieters gaan op -6 ook kansrijk het weekend in. Matthew Fitzpatrick, in 2017 en 2018 winnaar van dit toernooi, haalde wel de cut maar moet op -2 in het weekend veel terrein zien goed te maken. 

Leaderboard