Topgolf

Luiten stationair na 67 in Zweden

Joost Luiten hield de bogeys van de kaart in de derde ronde van de Scandinavian Invitation en tekende voor een 67. Aan kop na 54 holes gaat de Zuid-Afrikaan Erik van Rooyen.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten raakte in de derde ronde van de Scandinavian Invitation 18 greens in regulation op de Hills Golf & Sports Club, toch kwam hij niet verder dan een ronde 67 (-3). In het klassement van het met 1,5 miljoen euro gedoteerde toernooi in Gothenburg schoot Luiten met die score weinig op. Na 54 holes is de geboren Bleiswijker gedeeld 22ste, net als een dag eerder.

‘Voor mijn gevoel had ik een slag of twee beter kunnen scoren vandaag’, aldus Luiten na de ronde. ‘Achttien greens in regulation is natuurlijk heel goed, maar ik had op de greens wat meer moeten profiteren. Op hole 8 en 11 maakte ik putts voor birdie van anderhalve meter en op 16 van een meter of vier. Ik sloeg mijn ijzers op de meeste andere holes niet heel dichtbij, had veel putts van een meter of zes, zeven voor birdie, dan heb je wat geluk nodig om die te holen. Maar ik liet ook een paar kansen liggen van een meter of drie, vier, dat was zonde.’

Nederlands

De samenwerking met nieuwe caddie Maarten Bosch gaat met de dag beter, al is het ook voor Luiten wennen. ‘Ik begin nog vaak in het Engels te praten tegen Maarten, niet zo gek want ik heb de afgelopen jaren allemaal Engelstalige caddies gehad. Engels praten is natuurlijk geen probleem, maar het is toch wel lekker om nu eens Nederlands te kunnen praten in de baan.

Van Rooyen Leider

Aan kop na 54 holes gaat Erik van Rooyen met -13. De Zuid-Afrikaan werd dit jaar tweede in Marokko en Qatar maar wacht nog altijd op zijn eerste zege op de European Tour. Gedeeld tweede op een slag van Van Rooyen zijn Wade Ormsby, Matthew Fitzpatrick en Ashun Wu, de Chinees die volgende maand zijn titel verdedigt in het KLM Open.   

Leaderboard