Equipment

Titleist lanceert nieuwe ijzers: T-Series

Met drie gloednieuwe modellen en een volledig nieuwe naam zegt Titleist na meer dan tien jaar gedag tegen de ijzers uit de AP-lijn. De nieuwe T100, T200 en T300 ijzers moeten elke golfer helpen aan meer afstand, vergevingsgezindheid en precisie.
Beeld: Titleist

Beeld: Titleist

Met de T-Series - die bestaat uit de T100, T200 en T300 - gaat Titleist voor power (ook als je de bal niet helemaal in het midden van het blad raakt), speelbaarheid en het gevoel dat je van een Titleist ijzer verwacht. 

Gelukkig houdt het doorgaans wat meer conservatieve merk vast aan een belangrijk motto: Length means nothing if you don’t have control. Oftewel: je hebt niks aan extra lengte als de bal niet fatsoenlijk stopt op de green. Het verlagen van lofts ten behoeve van extra afstand is vergeleken met andere merken bij Titleist wat minder buitensporig en je kan aardig wat spin verwachten met deze ijzers. 

Genoeg over lofts en spin. De belangrijkste technologische innovatie in de nieuwe T-Series, waarmee die extra afstand wordt gerealiseerd, is Max Impact, een rond stukje polymeer achter het dunne clubblad dat voor een beter gevoel, geluid en meer snelheid moet zorgen (zie afbeelding bij T200).  

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de drie nieuwe modellen? Een kort overzicht:

T300

De T300 is de meest vergevingsgezinde ijzer in de lijn. Heb je nog weleens moeite om de bal de lucht in te krijgen, dan is de T300 het model. 

'Ons R&D team is zes keer groter dan toen we 11 jaar geleden de eerste AP ijzer lanceerde', vertelt Josh Talge, vice-president Golf Club Marketing van Titleist, over de investering in de nieuwe clubs.

'De T300 is de ultieme game-improvement ijzer. Deze ijzers gaan hoog en ver, zijn buitengewoon veelzijdig en zien er goed uit. De T300 heeft een hoger Moment of Inertia (traagheidsmoment, red.) dan onze vorige game improvement ijzers voor nog meer afstand en vergevingsgezindheid bij ballen die je niet helemaal perfect raak. Bij het adresseren geloof je niet hoeveel technologie in de club is gestopt.'

Prijs per ijzer (4, 5, 6, 7, 8, 9, P, W48, W53)
€ 150 euro (staal)
€ 170 euro (graphite)

Beeld: Titleist

T200

Hoe hoger het getal in de T-Series, hoe groter de voetafdruk van de ijzers uit de T-Series. De T200 is dus het tussenmodel en is daarmee iets groter dan de T100.  Je kan de T200 het beste typeren als een distance ijzer met strakke looks. Nieuw aan deze ijzers (en de T300) is de Max Impact technologie (zie afbeelding onder). Dankzij deze insert van polymeer 

achter het dunne clubblad 

, dat Titleist samen met het R&D team van de golfballen divisie ontwikkelde, wordt de balsnelheid over het gehele blad (dus ook als je de sweetspot mist) behouden. Daarnaast is het geluid en het gevoel ook verbeterd.   

Prijs per ijzer (4, 5, 6, 7, 8, 9, P, W48)
€ 200 euro (staal)
€ 220 euro (graphite)

Beeld: Titleist

T100

De T100 - het kleinste model van de drie en zonder Max Impact - is een echte players' iron, oftewel het model waar de mannen op de tour (bijvoorbeeld Jordan Spieth) mee spelen. Het gesmeden clubblad zorgt voor het goede gevoel en dankzij nauwkeurig geplaatst wolfraam is de afstandscontrole volgens Titleist ook optimaal. De T100 is niet gericht op afstand, maar op precisie. 

Prijs per ijzer (3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, P, W50)
€ 200 euro (staal)
€ 220 euro (graphite)

Shafts

Welk T-model je ook kiest, er zijn natuurlijk veel verschillende opties als het gaat om shafts. In elk model zit standaard een AMT shaft van True Temper.

AMT staat voor Acsending Mass Technology, en dat betekent dat de shaft lichter wordt naarmate de club langer is. Dat helpt bij het beter lanceren van een ijzer-5 (lichtere shaft) en het controleren van pitching wedge (zwaardere shaft). 

CB & MB

Naast de T-Series lanceert Titleist ook nieuwe 620 CB en MB ijzers. De 620 is een verwijzing naar de originele 600 Series ijzers.  Deze twee ijzers zijn vooral interessant voor de puristen en echte ballstrikers (of de golfers die dat van zichzelf vinden).

Allebei de ijzers hebben een progressieve blade lengte, oftewel grotere blades in de lange clubs en compacter in de kortere ijzers. Vergeleken met de CB - die iets meer vergevingsgezindheid biedt in de ijzer-3 & 4 (te danken aan wat extra gewicht van wolfraam onderin het clubhoofd) - is de MB de echte blade. Vergeleken met de vorige MB is de 620 MB nog wat 'cleaner' met alleen de Titleist letters op de achterkant van het clubhoofd.

Prijs per ijzer
€ 185 euro (staal)
€ 199 euro (graphite)

Beeld: Titleist

TS2 & TS3 Hybrides

Naast de T-Series en CB/MB ijzers komt Titleist met meer nieuwe clubs, waaronder hybrides. De gloednieuwe TS hybrides van Titleist zijn net als de gelijknamige driver-lijn een grote stap vooruit als het gaat om prestaties. Met een 16% dunner clubblad dan de 818 hybrides zijn ze in ieder geval een stukje sneller. De TS2 hybride heeft wat meer weg van een fairwaywood en is voor de speler met een vegende swing, terwijl de TS3 lijkt op een ijzer en wat beter past bij de betere speler met een steilere aanvalshoek.

Prijs per hybride
Lofts: 17, 19, 21, 23, 25 & 27 (exclusief voor TS2) graden.
€ 299

Beeld: Titleist

Utility IJzers

Als je geen fan bent van hybrides heeft Titleist ook nieuwe utility ijzers. De U500 en U510 vliegen verder dan je normale lange ijzers en spinnen minder dan een hybride. Het verschil tussen de twee? De U500 is voor de shotmaker terwijl de U510 een iets grotere zool heeft en wat meer vergvingsgezind is. 

Prijs per ijzer
Lofts U500: 2I (17º), 3I (20º), 4I (23º).
Lofts  U510: 1I (16º), 2I (18º), 3I (20º), 4I (22º)
€ 279

Beeld: Titleist

Alle nieuwe clubs van Titleist zijn vanaf nu verkrijgbaar. Informeer bij je golfclub of golfshop voor een fitting. Meer weten? titleist.de

Lees meer over
Equipment