Topgolf

Drie rookies in Solheim Cup team Europa

Met de bekendmaking van de vier wildcards is het Europese team voor de Solheim Cup compleet. Anne van Dam is een van de in totaal drie rookies.

Acht speelsters - Carlota Ciganda, Caroline Hedwall,  Charley Hull, Georgia Hall, Azahara Munoz, Caroline Masson, Anna Nordqvist en natuurlijk Anne van Dam - kwalificeerden zich automatisch voor het Europese team. Captain Catriona Matthew maakte vanmiddag op Gleneagles haar vier wildcards bekend: de Française Celine Boutier, de Engelsen Bronte Law en Jodi Ewart Shadoff en de Noorse Suzann Pettersen. De wildcard voor Pettersen is opmerkelijk. De 38-jarige golfster speelde acht keer eerder in de Solheim Cup maar ze kreeg in augustus 2018 haar eerste kind en heeft sindsdien nauwelijks toernooigolf gespeeld. Europa heeft drie rookies in het team, Van Dam, Boutier en Law (zie de foto boven). 

De 23-jarige Van Dam die zondag heel knap zesde werd in het Schots Open en zo haar plek in het Europese team veiligstelde, is de tweede Nederlandse die de Solheim Cup gaat spelen. In 2011 was Christel Boeljon de eerste. 

Het Europese team in de Solheim Cup 2019

Het Europese team neemt het half september (13 t/m 15) op Gleneagles in Schotland op tegen de Amerikanen. De kwalificatie voor het Amerikaanse team eindigt over twee weken waarna captain Juli Inkster haar wildcards bekend zal maken. In 2017 wonnen de Amerikanen in Iowa het tweejaarlijkse duel met 16,5 - 11,5.


Toernooien

Solheim Cup

De Solheim Cup is de โ€˜vrouwelijkeโ€™ tegenhanger van de Ryder Cup. Ook hier betreft het een wedstrijd tussen het continent Europa en de Verenigde Staten.
Lees meer
Beeld: LET
Tours

Ladies European Tour

De Ladies European Tour is in Europa het belangrijkste toernooiencircuit voor professionele golfsters. Voor veel speelsters is dit ook een springplank naar een carrière in op de LPGA Tour in Amerika.
Lees meer