Topgolf

Derde plek voor Huizing in Denemarken

Daan Huizing heeft in het Made in Denmark zijn eerste top-3 klassering van het jaar veiliggesteld. Met een sterke slotronde leek hij misschien zelfs uitzicht te hebben op meer, maar een bogey op zijn laatste hole zorgde ervoor dat een derde Challenge Tour-overwinning er niet in zat voor de 28-jarige golfer uit Soest: -20, op twee slagen van winnaar Calum Hill uit Schotland.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Daan Huizing had zich met een ijzersterke 64 op vrijdag 'in contention' gespeeld voor de slotdag op de Silkeborg Ry Golfklub. Ook vandaag speelde de nummer 36 van de jaarranglijst lange tijd vlekkeloos golf. Na op 17 alweer zijn zesde birdie van de dag te noteren - hij had op dat moment nog geen enkele slag ingeleverd - kwam hij op -21 zelfs tot op één slag van de leider met nog één hole te spelen. Op de par-3 18e kon Huizing helaas echter niet zorgen voor het gewenste slot. Hij maakte bogey en viel daarmee terug tot -20. Leider Calum Hill deed op zijn beurt wat hij moest doen. De Schot hield zijn hoofd koel en behield zo op -22 zijn voorsprong van één slag op zijn naaste belager uit Zweden.

Van de zes overige Nederlanders die op woensdag aan het met €200.000,- gedoteerde toernooi in Skanderborg waren begonnen, hadden er twee de tweede cut gehaald vóór de slotdag. Wil Besseling besloot een goede week met 6 birdies en 3 bogeys om op -17 net buiten de top-10 te finishen. Door drie bogeys op zijn tweede negen maakte de beste Nederlander op de Challenge Tour dit jaar geen aanspraak meer op een absolute topklassering. Lars van Meijel eindigde zijn Made in Denmark ook sterk. Met een afsluitende 68 (-4, een eagle, 4 birdies en 2 bogeys) besloot de 25-jarige speler zijn week op -16 ruim in de top-20.  

Leaderboard

Hulp voor je heupen

Phil Allen is al jaren de coach van Joost Luiten. Voor de meest voorkomende fouten die amateurgolfers maken, heeft Phil allerlei leuke en simpele oefeningen. Deze keer: hoe controleer je de heupen in de swing.
Lees meer
Tours

Challenge Tour

De Challenge Tour is het voorportaal van de European Tour, waarin doorgaans talentvolle spelers hun weg naar het hoogste niveau proberen te vinden.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Challenge Tour