Joost Luiten

Luiten valt terug na offday

8 april 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten had in het Valero Texas Open een dag om heel snel te vergeten. Na een ronde 76 eindigde Luiten op de gedeelde 63ste plaats.

Vanwege storm moest Joost Luiten twee uur wachten voor hij kon beginnen aan de laatste ronde van het Valero Texas Open. Toen Luiten eindelijk de baan in mocht (start op hole 10), ging het heel snel in meerdere opzichten mis. Na een goede drive op hole 10 schoot het in zijn ribben. 'Een paar weken terug in Oman gebeurde hetzelfde dus daar moet ik goed naar gaan kijken', aldus Luiten na de ronde.

'Pijn'

Op hole 1 maakte de 33-jarige golfer een bogey, op hole 2 volgde een heel dure triple bogey 7. 'Ik sla op hole 11 een goede drive maar ik fluff mijn lobwedge van midden fairway. Daarna een matige chip en een 4-putt erachter aan. Vanaf dat moment werd het een gevecht tegen de baan en mezelf.' Op hole 12 maakte Luiten nog een bogey, +5 na pas drie gespeelde holes. Daarna ging het wat beter. Met drie birdies en twee bogeys kwam hij uit op 76 slagen. Met een totaal van -1 zakte de winnaar van zes toernooien op de European Tour terug naar de gedeelde 63ste plaats. 'Een heel teleurstellende slotdag waar eigenlijk alles tegenzat', aldus Luiten. 'Die dagen horen er helaas ook bij in golf maar ze doen wel pijn.'

Winst Monday Qualifier

De winst in het Texas Open ging heel verrassend naar Corey Connors. De Canadees had zich maandag via de monday qualifier in het toernooi gespeeld. In de laatste ronde van het Texas Open maakte Connors eerst vier birdies op de eerste vijf holes, toen vier bogeys op rij en daarna alleen maar pars en zes birdies. Met -20 won Connors, de vijfde monday qualifier die een toernooi wint in de geschiedenis van de PGA Tour en de eerste sinds 2010. Connors heeft nu natuurlijk direct vast speelrecht op de PGA Tour en als prachtige bonus kan hij deze week de Masters spelen.