Daan Huizing winnaar van het Jordan Mixed Open 2019

Daan Huizing schrijft historie

6 april 2019 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing heeft het allereerste Jordan Mixed Open gewonnen. Daarmee heeft de 28-jarige Nederlander een stukje geschiedenis geschreven.

Het toernooi in Jordanië mocht met recht heel bijzonder worden genoemd. Voor het eerst in de geschiedenis van het professionele golf werd er door drie tours (Challenge Tour, Senior Tour en Ladies European Tour) een gezamenlijk toernooi georganiseerd waarin de vrouwen, mannen en senioren niet alleen met elkaar speelden maar ook tegen elkaar. Het Jordan Mixed Open telt niet mee voor de seizoensranglijsten van de tours, maar niettemin was dit een prachtige overwinning van Huizing. Hij verdiende daar ruim 50.000 euro mee.

'Een grote eer om dit te winnen. Dit is een historisch evenement', beseft Huizing na zijn triomf. Hij speelde vanaf de eerste dag al goed en nam toen ook al de leiding. Op de tweede dag werd hij evenwel voorbijgestreefd door de Engelse Meghan MacLaren, speelster van de Ladies European Tour, die uiteraard in het toernooi van de 'damestees'. Maar op de derde en laatste dag bleef Huizing rustig en sloeg hij in het tweede deel van de ronde genadeloos toe met een aantal birdies. MacLaren eindigde uiteindelijk als tweede. De Nederlanders Wil Besseling en Darius van Driel deden ook mee aan dit toernooi. Besseling werd 16de en Van Driel 33ste.

Huizing kijkt uit naar het begin van het Challenge Tour-seizoen. De afgelopen maanden werkte hij hard aan zijn spel, maar had hij ook wat tegenslagen te overwinnen. 'Ik heb een lastige tijd achter de rug en dit is ook een zege voor iedereen die in me is blijven geloven', aldus de 28-jarige Nederlander. 

Eindstand

Bekijk zijn uitgebreide reactie na en een samenvatting van de laatste ronde in de hieronder geplaatste tweets.