Anne van Dam

Van Dam 48ste in LA Open

29 april 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is in het Hugel-Air Premia LA Open op de 48ste plaats geƫindigd. De overwinning ging naar Minjee Lee. Op de Symetra Tour pakte Dewi Weber een vierde plaats.

Anne van Dam kwam in de laatste ronde van het Hugel-Air Premia LA Open tot een 71, gelijk par. Op de Wilshire Country Club in Los Angeles maakte de 23-jarige rookie op de LPGA een bogey, een dubbel-bogey en drie birdies. Met een totaal van +2 legt Van Dam beslag op de gedeelde 48ste plaats, goed voor 5218 dollar. In het met een prijzengeld van 1,5 miljoen dollar gedoteerde toernooi maakte Van Dam flink wat birdies en twee eagles, maar ook twee dubbel-bogeys en twee triples.

Het Hugel-Air Premia LA Open was het vijfde toernooi op de LPGA Tour in 2019 voor de beste Nederlandse golfster. Drie keer haalde Van Dam de cut. Haar beste resultaat is een 28ste plaats in de Kia Classic, eind maart. Deze week krijgt Van Dam een nieuwe kans in het LPGA MEDIHEAL Championship.

De winst in LA ging naar de 22-jarige Minjee Lee die op -14 eindigde. Bekijk de hoogtepunten.

Leaderboard

Symetra Tour

Op de Symetra Tour deed Dewi Weber lang mee om de zege in de Murphy USA Eldorado Shootout. Uiteindelijk eindigde de speelster van Golf Team Holland op de gedeelde vierde plaats. In de laatste ronde op de Mystiek Creek Golf Club in Eldorado, Arkansas kwam Weber met vier birdies en drie bogeys tot 71 (-1) slagen en een totaal van +1. Weber debuteert dit jaar als professional, haar doel is in de top-10 eindigen van de Volvik Race to the Cards, de jaarranglijst van de Symetra Tour. De top-10 promoveert in 2020 naar de LPGA. Dankzij haar vierde plaats van zondag in Arkansas is Weber opgeklommen naar plek acht.