Luiten 25ste in Marokko

28 april 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten kreeg geen grip op de trage greens in de Tropheé Hassan II en kwam niet verder dan de gedeelde 25ste plaats. Op de Challenge Tour in Turkije eindigden Darius van Driel en Wil Besseling knap op de derde plaats.

Joost Luiten besloot de Tropheé Hassan II met een ronde in 74 (+1) slagen. Op de Red Course van Royal Golf Dar Es Salam maakte de 33-jarige golfer twee bogeys en een birdie. Met een totaal van +1 eindigt Luiten op de gedeelde 25ste plaats. Luiten mopperde na de ronde over het putten. 

‘Ik had vandaag 32 putts en de andere drie dagen zat ik ook boven de dertig putts. Over de 72 holes had ik zes 3-putts, dan ga je op dit niveau natuurlijk niet bovenin meedoen. De greens waren erg traag, ik denk maar 9,5 op de stimpmeter. Ik putt vaak moeizaam op langzame greens en dat was deze week helaas ook weer zo. Ik heb heel veel putts te kort gelaten.’

Voorbereiden

Luiten was wel tevreden over zijn swing. ‘De eerste dag was ik zoekende, daarna werd mijn lange spel iedere dag beter. Vandaag speelde ik gewoon goed. Op hole 12 nam ik risico en ging ik met twee voor de green, daar gaat mijn bal in het water. Op hole 14 lipt mijn putt voor par uit de hole. Dat waren twee foutjes, verder vooral veel kansen op birdie. Op hole 16 sla ik mijn bal tegen de pin, die ketst ongelukkig weg en ik mis de putt.  Op hole 17 mis ik van twee meter voor birdie en op 18 van anderhalve meter. Dat was het verhaal van dit toernooi, totaal geen gevoel op de greens.'

Luiten speelt komende week niet in China. 'Ik ga me in Nederland voorbereiden op de British Masters en de week erna speel ik het US PGA (een major).

Eindelijk Campillo

De winst in Marokko ging naar Jorge Campillo. De Spanjaard was al zes keer tweede geworden op de European Tour, onlangs nog in Qatar en in Oman. Nu was er eindelijk de eerste zege op het hoogste niveau voor de man uit Madrid. Campillo kwam uit op -9, twee slagen beter dan Erik van Rooyen, Sean Crocker en julian Suri die de tweede plaats deelden. 

Leaderboard

Challenge Tour 

Darius van Driel en Wil Besseling presteerden uitstekend in de Turkish Airlines Open. Besseling speelde de laatste ronde  op de Samsun Golf Course in 65 slagen en kwam uit op -22. Van Driel had 67 slagen nodig in de slotronde en ook hij kwam uit op een totaal van -22. Met die score delen de twee Nederlanders de derde plaats in het eerste toernooi dat meetelt voor de jaarranglijst van de Challenge Tour. Van Driel en Besseling verdienden allebei 14.000 euro. De winst in een play-off ging naar Connor Syme. De Schot versloeg de Italiaan Francesco Laporta. 

Reinier Saxton werd met een totaal van -4 gedeeld 58ste. Daan Huizing miste vrijdag de cut op een slag.   

ScoresLaatste nieuws

Geen nieuws gevonden