Luiten haalt cut in Marokko

26 april 2019 Redactie GOLF.NL
Het ging allesbehalve makkelijk, maar Joost Luiten haalde wel de cut in de Tropheé Hassan II.

Joost Luiten (gestart op hole 10) speelde de eerste negen holes van de Red Course van Royal Golf Dar Es Salam in twee slagen boven par, vooral door een dure dubbel-bogey op hole 18. Na die dubbel was het duidelijk dat het een gevecht ging worden om de cut te halen. De resterende negen holes maakte de 33-jarige golfer alleen maar pars voor een ronde 75 (+2). Met +2 na 36 holes haalde Luiten uiteindelijk toch nog redelijk ruim de cut (+4) want de toch al lastige baan speelde vrijdag door de harde wind nog eens extra moeilijk. 

Swing

Luiten was blij met het halen van het weekend, maar hij had het zich naar eigen zeggen onnodig moeilijk gemaakt. 'Mijn swing voelde een stuk beter dan gisteren, maar op hole 17 en 18 lever ik zomaar drie slagen in. Op 17 (korte par-4) sla ik een goede 3-wood die op de green een ongelukkige stuit krijgt en het water in gaat. Dat was pech, maar de dubbel op 18 (par-5) was mijn eigen fout. Ik sloeg een goede drive en ging met twee voor de green. Mijn bal raakte een tak, ik moest terugspelen naar de fairway, vervolgens in de bunker en drie putts. Dan geef je dus op een hole met birdiekansen twee slagen weg, dat mag niet gebeuren natuurlijk.'

32 putts 

Luiten eindigde zijn ronde op de heel moeilijk spelende par-3 9de hole. 'Daar sloeg ik een heel goede ijzer op anderhalve meter, maar de putt voor birdie miste ik helaas. Vandaag had ik 32 putts, de greens zijn lastig, maar dan nog is 32 te veel natuurlijk. Ik moet meer korte putts holen in het weekend, dan zit er zeker nog een mooi resultaat in want iedereen heeft het moeilijk op deze baan', aldus Luiten die vorig jaar negende werd in dit toernooi.

Aan kop na de tweede ronde gaan de Amerikanen Sean Crocker en David Lipsky met -5. Julian Suri, Lee Slattery, Jordan Smith en Dimitrios Papadatos delen met een slag achterstand de derde plaats. 

Leaderboard

Voor de eerste ronde werd er even gesnuffeld in de golftas van Joost Luiten en er werd een opmerkelijke vondst gedaan... 

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

European Tour Joost Luiten