Sergio Garcia naar het KLM Open!

17 april 2019 Redactie GOLF.NL
Sergio Garcia komt naar het KLM Open. Daarmee heeft het jubilerende toernooi – van 12 tot en met 15 september wordt de 100ste editie gespeeld – een grote vis aan de haak geslagen. Tickets voor het KLM Open kunnen vanaf vandaag worden gekocht.
Garcia, winnaar van de Masters in 2017 en een van de grote Ryder Cup-helden, debuteert op het KLM Open. De palmares van de Spanjaard is indrukwekkend: de Spanjaard won tot nu toe wereldwijd 31 toernooien, waarvan 15 op de European Tour. Naast The Masters in 2017 won hij in 2008 The Players Championship, ook wel bekend als de vijfde Major. Hij stond in zijn carrière 450 aaneengesloten weken in de top-10 van de wereld. Zijn hoogste positie op de wereldranglijst is tweede. Op dit moment staat hij op plaats 28.

‘Ik kijk er enorm naar uit om in Amsterdam te spelen en deel te nemen aan een van de oudste toernooien van de wereld. Zes landgenoten schreven de titel al op hun naam. Ik hoop die van mij aan dat rijtje toe te voegen,’ aldus de 39-jarige Garcia.

De Spanjaarden die al op de beker staan zijn 2005 Gonzalo Fernandez-Castaño (2005), Miquel Angel Jiménez (1994), José Maria Olazábal (1989), Seve Ballesteros (1976, 1980, 1986), Ramón Sota (1966, 1971) en Angel Miguel (1965).
Sergio Garcia in de Ryder Cup van 2018
Beeld: Getty Images

Volgens toernooidirecteur Daan Slooter is de komst van Garcia naar het KLM Open de vrucht van lang investeren. ‘Na vele jaren goed contact met Sergio is het er eindelijk zo ver. Het is een grote eer om Sergio in Nederland te mogen verwelkomen tijdens deze speciale 100e editie van het KLM Open. Spaanse golfers hebben een speciaal plekje veroverd onder Nederlandse golfliefhebbers. Het wordt tijd dat Sergio ook een hoofdstuk gaat schrijven.’

The Masters

Garcia’s mooiste triomf volgde nog maar twee jaar geleden. Op de dag dat zijn grote voorbeeld, held en landgenoot wijlen Seve Ballesteros zestig jaar zou zijn geworden, won Garcia de Masters op Augusta National en daarmee zijn allereerste major.

In 2018 koos captain Thomas Björn voor Garcia om zijn Europese team compleet te maken voor deelname aan de Ryder Cup op Le National in Frankrijk. Daar schreef Garcia wederom geschiedenis door de meest succesvolle Ryder Cup-speler ooit te worden. 

Lees deze week meer over Sergio Garcia en het KLM Open in de GOLF.NL special, die gratis op alle clubs wordt verspreid en vanaf morgen hier online te lezen.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}