De Masters op Augusta National
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 15

9 april 2019 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

11 - 14 april, DeMasters, Augusta National Golf Club, Augusta, Georgia. Prijzengeld: nog niet bekend. Leaderboard 

9 – 11 april Pro Golf Tour, Open Michlifen 2019, Michlifen Golf & Resort. Prijzengeld € 30.000 Leaderboard  

13 april, Amateurs, NGF Competitie. Vierde speeldag Hoofdklasse. Uitslagen en programma: Dames: Poule D1Poule D2. Heren: Poule H1Poule H2.

10 – 13  april, amateurs: Copa Sotogrande, Real Club de Golf de Sotogrande, Spanje. Leaderboard vrouwen  mannen 

Mis nooit wat: klik hier voor alle leuke golfweetjes en -tips in onze nieuwsbrief!

11 - 14 april, De Masters. Augusta National Golf Club, Augusta, Georgia. Prijzengeld: nog niet bekend.

De week van de Masters, volgens veel golfliefhebbers de mooiste week van het jaar. Wie krijgt er bij het zien van de beelden van de Augusta National Golf Club geen zin om te spelen? Overdag zelf 18 holes spelen en ’s avonds voor de televisie de Masters kijken, een betere combinatie is er niet.

Helaas geen Joost Luiten in de eerste major van het jaar. Luiten speelde de Masters twee keer. Drie andere landgenoten hebben de Masters mogen spelen: Gerard de Wit, Rolf Muntz en Reiner Saxton. 

Tiger, Phil, Rory?

Ook zonder oranje-inbreng zijn er natuurlijk weer tal van prachtige scenario’s te bedenken.

- Gaat Tiger Woods eindelijk zijn vijftiende major winnen? Woods won het groene jasje vier keer en voor het laatst  in 2005. Zijn laatste majorzege: US open 2008. 

- Kan Phil Mickelson op 48-jarige leeftijd voor de vierde keer de Masters winnen?

- Wint Rory McIlroy voor het eerst de Masters en wordt hij naast Gene Sarazen, Ben Hogan, Gary Player, Jack Nicklaus en Tiger de zesde golfer die de Career Grand Slam behaalt?

- Raakt Jordan Spieth zo geïnspireerd door de Masters en weet hij een einde te maken aan zijn vormcrisis? Spieth won de Masters in 2015 en eindigde twee keer als tweede. 

 - Wordt Justin Rose na Sergio Garcia in 2017 de volgende Europese winnaar? Rose werd tweede in 2015 en 2017.

- Of wordt het gewoon weer Brooks Koepka, de Amerikaan die nog altijd geregeld over het hoofd wordt gezien maar toch echt drie van de laatste zeven majors won (2017 U.S. Open, 2018 U.S. Open, 2018 PGA Championship).

- En wat kan Patrick Reed, vorig jaar winnaar met -15, maar de laatste weken dusdanig worstelend met zijn swing dat hij recentelijk de hulp heeft ingeroepen van swinggoeroe David Leadbetter.

Er zijn natuurlijk nog tal van andere favorieten te noemen in het veld dat uit slechts 87 spelers bestaat. Alle spelers uit de top 50 van de wereld zijn aanwezig. Er doen zeventien Masters-debutanten mee en zes amateurs.

WIN EEN COBRA F9 DRIVER!

Verlengd

De Masters en de Augusta National Golf Club hangen heel erg aan tradities, maar de baan wordt keer op keer aangepast. Dit jaar kunnen de spelers hun borst nat maken op de par-4 vijfde hole die altijd al lastig was, maar nu nog even met 36 meter is verlengd en 453 meter lang is. De greens met de vele ondulaties zijn en blijven berucht. 

Groene jasje

Het groene jasje met het befaamde Masters-logo is een icoon in de sport geworden. In 1949 kreeg de winnaar van de Masters (Sam Snead) voor het eerst een groen jasje, vijftien jaar na de eerste editie van het toernooi. Het groene jasje mag alleen gedragen worden op het terrein van de Augusta National Golfclub. Alleen de winnaar van de laatste editie mag het jasje 365 dagen buiten de club showen.

Tourbag of driver winnen?

In deze week van de Masters hebben we twee mooie prijzen die je kunt winnen. Naast een mooie Srixon tourbag (zie Tweet onder) geven we ook een Cobra F9 driver (klik hier) weg! 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Masters op televisie

Ziggo Sport zendt de Masters ook dit jaar alle dagen live uit. De uitzendingen op de vier wedstrijddagen beginnen al vroeg want ook nu zijn er voor de reguliere uitzendingen beginnen live-streams van een aantal aansprekende flights en er zijn al vroeg beelden van de verrichtingen van de spelers op Amen Corner, hole 11, 12 en 13. De BBC zendt het toernooi in het weekend live uit. 

Woensdag 10 april: 21:00 - 23:00 Par-3 Contest

Donderdag 11 april:  Ronde 1: 15.15-21.00 uur: Featured Groups; Ziggo Sport Extra 16:45-24:.00 uur Amen Corner Live; 21.00-1.30 uur: Live verslag Dag 1

Vrijdag 12 april: Ronde 2: 15:15-21:00 uur: Featured Groups; Ziggo Sport Extra 16:45-24:00 uur Amen Corner Live; 21.00-01:30 uur: Live verslag Dag 2

Zaterdag 13 april: Ronde 3: 16:15-21:00 uur: Featured Groups; Ziggo Sport Extra 17:45-24:00 uur Amen Corner Live; 21.00-01:30 uur: Live verslag Dag 3

Zondag 14 april: Ronde 4:  16:15-20:00 uur: Featured Groups; Ziggo Sport Extra 17:45-24:00 uur Amen Corner Live; 20.00-01:00 uur: Live verslag Dag 3

De BBC is een deel van de uitzendrechten kwijt, maar in het weekend is er volop live Masters te zien.

Zaterdag 13 april 21:00-01:00  Ronde 3

Zondag 14  april 12:.00-01.00 Ronde 4

Leaderboard

Voor wie vast echt in de stemming wil komen, het complete verslag van de laatste ronde in 2018. 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Wil je nog veel meer jaargangen zien? Klik hier

Joost Luiten Tropheé Hassan II

Geen Masters helaas voor Joost Luiten. Het eerstvolgende toernooi voor de beste golfer van Nederland is de Trophée Hassan II (25 – 28 april). Daarna speelt Joost het British Masters, het US PGA Championship en Made in Denmark. 

Anne van Dam / Dewi Weber

Even geen toernooigolf voor Anne van Dam en Dewi Weber. Van Dam speelt volgende week weer in het Lotte Championship op de LPGA Tour. Weber komt aan het einde van de maand weer in actie op de Symetra Tour.

 10 – 13  april, amateurs: Copa Sotogrande, Real Club de Golf de Sotogrande, Spanje. Leaderboard

De Nederlandse topamateurs spelen deze week de Copa Sotogrande, ook bekend als de European Nations Cup. De 72 holes strokeplaywedstrijd op Real Club de Golf de Sotogrande kent een team- en individueel klassement. Er is geen cut. Dewi Weber, nu als pro actief op de Symetra Tour, won in 2015 het individuele klassement bij de dames.

Coaches: Niels Kraaij en Taco Remkes

Dames: Zhen Bontan, Romy Meekers, Lauren Holmey

Heren: Jerry Ji, Koen Kouwenaar, Dario Antonisse, Kiet van der Weele

Leaderboard vrouwen  mannen 

WIN EEN COBRA F9 DRIVER!

13 april, Amateurs, NGF Competitie. Vierde speeldag Hoofdklasse.

Programma 13 april:  

D1 op Eindhovensche 

Rosendaelsche - Amelisweerd; Almeerderhout - Noordwijk 2: De Pan - Houtrak

D2 op NoordwijkseDe Haagsche       

Princenbosch - Eindhoven 2; Noord Nederland - Wouwse Plantage; Haagsche - De Semslanden

H1 op Hoge Kleij        

De Pan - Princenbosch; Rosendaelsche - De Gelpenberg; Houtrak - Noord Nederlandse

H2 op De Goyer 

The Duke - Broekpolder; Eindhoven - Grevelingenhout; Noordwijk - Amelisweerd

Dames: Poule D1Poule D2. Heren: Poule H1Poule H2.

}