Olympisch kampioene schaatsen Marianne Timmer speelt golf
Beeld: Koen Suyk

Marianne Timmer: 'Competitie aanrader'

1 april 2019 Redactie GOLF.NL
Meer dan 17.000 golfers begonnen afgelopen weekeinde aan de NGF Competitie. Daartussen zaten traditiegetrouw ook weer veel debutanten. Onder hen olympisch schaatskampioene Marianne Timmer.

Timmer maakte haar debuut voor het eerste damesteam van Dorhout Mees, dat uitkomt in de eerste klasse van NGF Competitie 2019. Vorig jaar assisteerde ze dat team al eens op de dag dat Dorhout Mees gastvrouw was en toen drongen de speelsters er ook op aan dat Timmer daadwerkelijk zou toetreden tot het team.
Aldus geschiedde.


Hetere vuren

Dorhout Mees speelde gisteren op De Goyer tegen de Haarlemmermeersche. Met teamgenoot en ook debutant Ilona Veenendaal speelde ze haar eerste officiële foursome en later op de dag haar single. Zenuwachtig was ze niet. ‘Ik heb voor hetere vuren gestaan.’
In beide partijen kon Timmer geen punt veroveren voor haar team. ‘Met mijn handicap 21 was dat misschien ook al iets te veel gevraagd, gezien het niveau van de tegenstanders. Maar ik reed ooit mijn eerste WK schaatsen en werd zeventiende en laatste. Het kan dus alleen maar beter gaan vanaf nu’, zegt met een glimlach.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Marianne Timmer raakte enkele jaren terug verslingerd aan golf. Sindsdien is ze heel veel op de golfbaan te vinden, samen ook met haar echtgenoot en oud-profvoetballer Henk Timmer.

In een interview met GOLF.NL sprak ze al eerder over haar nieuwe passie.


Underdog

Anders dan op het ijs, is het Timmer op de golfbaan in de competitie niet direct om winnen te doen. ‘De competitie is zo leuk omdat je leuke mensen ontmoet en je vooral geniet. Ook van een mooie bal van je tegenstander. Natuurlijk hoop je zelf ook goed te spelen. Ik moet het voorlopig nog hebben van het afstraffen van fouten van een tegenstander op een hole. Ik ben de underdog en heb niets te verliezen. Ik heb zelf goed gespeeld. De kop is eraf en we hebben een leuke middag gehad. Competitie spelen is gewoon een aanrader.'

Wekelijks worden alle uitslagen en standen van de NGF Competitie gepubliceerd op deze speciale website

}