Les aan Marianne Timmer: chip en bunkerslag

4 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer is gek van golf. Ze speelt wanneer ze maar kan en het gaat ook steeds beter. Maar dat chippen en die ballen uit de bunker blijven lastig. Dewi-Claire Schreefel, toernooiwinnaar op de Ladies European Tour en nu NGF-coach, biedt Marianne de helpende hand. Wat er dan gebeurt...

Een bal uit de bunker op de green krijgen, het is voor veel golfers lastig. Ook voor Marianne Timmer. 'De ene keer blijft mijn bal in dat ellendige zand, de andere keer vliegt 'ie helemaal over de green.' Dewi-Claire Schreefel ziet bij Marianne in de bunker fouten die heel veel amateurgolfers ook maken. Bij het chippen idem dito. Dewi: 'Marianne heeft de neiging de bal omhoog te willen helpen in plaats van de loft op de club goed te gebruiken.' Dewi heeft voor het chippen en de bunkerslagen een paar handige tips voor Mariannne waar iedere andere golfer ook zijn of haar voordeel mee kan doen. Snel de bovenstaande video kijken dus!


Wil je jouw golfspel ook verbeteren? Sluit je dan aan bij De Golfacademie, de online omgeving waar je heel veel instructiefilmpjes en tips vindt voor jouw niveau!


Vrouwengolf

De olympisch kampioene van Nagano en Turijn heeft sinds drie jaar de smaak te pakken. De voormalige sprintkoningin van het Nederlandse schaatsen staat wekelijks minimaal enkele keren op de golfbaan. 'Het is wel een beetje verslavend', bekent de geboren Sappemeerse, die in haar man Henk een bondgenoot heeft gevonden. 'Dit is ook iets wat we samen kunnen doen én leuk vinden. Dat is het leuke aan golf. Je kunt het het als man en vrouw samen doen, ongeacht je niveau.'

Marianne Timmer kun je gerust een ambassadrice van het vrouwengolf noemen. Ze hoopt andere vrouwen te inspireren om met plezier te (gaan) golfen. Hetzelfde doel dient de wereldwijde Women's Golf Day, dit jaar op dinsdag 4 juni, een initiatief dat in Amerika is gestart en meer en meer uitwaait over de overige continenten. 

Bekijk hieronder een interview met Marianne Timmer over golf!

Lees meer over

Video Instructie