Van Dam 28e, Weber in top 10

1 april 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is door een sterke laatste ronde 28ste geworden in de Kia Classic. Dewi Weber eindigde met de beste dagscore in de top 10 op de Symetra Tour.

Anne van Dam begon de laatste ronde van de Kia Classic op de gedeelde 42ste plaats. De LPGA-rookie eindigde als 28e door de slotronde in 68 (-4) slagen af te werken. Op de Aviara Golf Club in Carlsbad, Californië leek de 23-jarige golfster op weg naar een nog lagere score. Na zeven holes was Van Dam al -4 voor de ronde. Op de resterende elf holes kwamen daar nog een birdie en een bogey bij. Van Dam, die vrijdag de cut op de slag had gehaald, eindigde op een totaal van -6. Deze week speelt Van Dam de ANA Inspiration, de eerste major van het jaar.  

Japanse wint 

De overwinning in de met $ 1.800.000 gedoteerde Kia Classic ging naar Nasa Hataoka. Met -18 had de Japanse een voorsprong van drie slagen op vijf speelsters die de tweede plaats deelden.

Leaderboard

Jaarranglijst LPGA

Hoogtepunten van de laatste ronde in de Kia Classic

Beste ronde Weber

Op de Symetra Tour, het circuit onder de LPGA, tekende Dewi Weber in de laatste ronde voor de beste dagscore. Op de moeilijk spelende baan van het Morongo Casino Resort & Sa tekende de Nederlandse voor 70 slagen. Met haar totaal van gelijk par eindigde Weber op de gdeelde achtste plaats, vier slagen achter de Amerikaanse winnares Jillian Hollis. 'Het was een solide week', vond Weber zelf. 'De omstandigheden waren zeker de laatste twee dagen lastig, met veel wind en lastige pinposities. Ik wist dat de scores niet laag zouden zijn, dus dat ik slim moest spelen. Genoegen nemen met par's op holes waar je anders wel goed kan scoren. Dat pakte goed uit.' 

Op de jaarranglijst van de Symetra Tour is Weber nu dertiende, de top 10 aan het einde van het seizoen verdient promotie naar de LPGA.

Leaderboard    

Jaarranglijst


Lees meer over

Anne van Dam LPGA