Ryder Cup interviews Poulter en Björn

21 september 2018 Redactie GOLF.NL
Volgende week vrijdag is het eindelijk zo ver, dan begint op Le Golf National bij Parijs de 42ste Ryder Cup. In de aanloop naar het duel interviewde Robert-Jan Derksen de Europese captain Thomas Björn, rookie Tommy Fleetwood en Ryder Cup-held Ian Poulter.

Ian Poulter

Ian Poulter straalt in alles uit waar de Ryder Cup voor staat: passie en emotie. De Engelsman speelde een hoofdrol in 'The miracle of Medinah', de glorieuze comeback van Europa in de Ryder Cup van 2012. Poulter bleef op zaterdag maar putts holen op Hazeltine GC en hij sleepte zo een cruciaal vol punt binnen voor Europa. De volgende dag in de singles boog het team van captain José María Olazabal een achterstand van 10-6 om in een spectaculaire zege: 14,5 - 13,5. En Ian Poulter was voor altijd een Ryder Cup-held. Wat het tweejaarlijkse duel voor Poulter betekent hoor je in het mooie interview dat je kunt bekijken hierboven in de Player.

Thomas Bjorn

Thomas Björn speelde drie keer in de Ryder Cup. Nu is de 47-jarige Deen de captain van het Europese team. Is Europa dit keer de underdog tegen het op papier ijzersterke Amerikaanse team of ziet Björn dat anders? Bekijk het onderstaande interview voor het antwoord. 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Tmooy Fleetwood

Op 27-jarige leeftijd gaat Tommy Fleetwood zijn debuut maken in de Ryder Cup. Zou de Engelsman het aandurven om de eerste bal te slaan in de Ryder Cup of laat hij dat liever over aan de meer ervaren mannen in het Europese team? 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}