Van Dam speelt major in Evian; Challenge Tour in Kazachstan
Beeld: Golfsupport.nl

Eindsprint Van Dam (36ste); Besseling 46ste in Kazachstan

14 september 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam heeft ruim de cut gehaald in Evian. Dankzij een ronde 70 (-1) staat ze 36ste in het laatste major van het jaar. De Nederlandse Challenge Tour spelers in Kazachstan kenden een goede dag. Toch haalden slechts twee van de vier spelers de cut. Wil Besseling is op de 46ste plaats de beste Nederlander.

Anne van Dam door in The Evian Championshp

Anne van Dam begon het vijfde en laatste major van het jaar donderdag met een ronde 72 (+1) voor een 41ste plek. De Arnhemse speelde op vrijdag een zeer goede ronde: 70 (-1). Na 14 holes stond Van Dam nog +2 voor de dag maar dankzij drie birdies op de laatste vier holes eindigde ze zeer sterk voor een ronde onder par. Met een totaal van 142 slagen - level par - steeg ze naar de gedeeld 36ste plaats.

'Ja, ik ben erg blij met mijn finish', reageerde Van Dam vanuit Frankrijk. 'Speel al twee dagen erg goed, alleen er gebeurt weinig op de greens. Na weer een drie-putt op hole 5 (Van Dam begon haar ronde op hole 10, red.) was ik wel even aan het balen. Maar ik ben goed gefocust gebleven tot het eind en het was lekker dat er nog een paar birdies in rolde', aldus Van Dam, die acht slagen achter de leidsters staat.

Voor Van Dam is het toernooi in Evian-les-Bains het derde major. In het US Open en het Women's British Open miste ze de cut. Het Evian Championship is met afstand de jongste, een major sinds 2013. Vorig jaar in Evian miste Van Dam met 80-73 (+11) ruim het weekend. 

Leaderboard

Interview Anne van Dam

Challenge Tour Kazachstan

De Nederlanders in Kazachstan kende een goede dag in Almaty: allemaal speelden ze ruim onder par op het Zhailjau Golf Resort. 

Wil Besseling en Daan Huizing haalden het weekend met rondes in 68 (-4) slagen terwijl Lars van Meijel (66) en Darius van Driel (69) het met een totaal van -2 juist net niet haalden. 

De beste Nederlander blijft Wil Besseling. De ervaren professional steeg met zes birdies en twee bogeys - voor een totaal van -4 - naar de gedeeld 46ste plaats. Daan Huizing noteerde vier birdies en hield de fouten van de kaart voor een totaal van -3 en een gedeeld 57ste plaats na 36 van de 72 holes. 

Het Kazakhstan Open is met 450 duizend euro in de prijzenpot een zeer belangrijk toernooi voor de Nederlandse Challenge Tour spelers. Na deze week staan er inclusief de Grand Final in Ras al Khaimah nog vijf toernooien op de kalender. Spelers in de top-15 van de jaarranglijst na de finale krijgen een kaart voor de European Tour. 

Leaderboard

Hoogtepunten dag 2:

Lees meer over

Challenge Tour LET LPGA