Aydan Verdonk

Sensationele drives van Aydan Verdonk

6 september 2018 Redactie GOLF.NL
Zijn naam is bij het grote golfpubliek nog niet bekend, maar dat gaat waarschijnlijk snel veranderen. Want Aydan Verdonk, volgende week debutant in het KLM Open, is met zijn sensationeel verre drives een bezienswaardigheid.

In het kleine Nederlandse golfwereldje zoemt zijn naam al een tijd rond: ‘Heb je die Aydan Verdonk gezien? Ongelooflijk hoe ver hij de bal slaat!’ Verdonk een drive zien slaan (zie de videoreportage boven dit bericht) is inderdaad sensationeel. De 22-jarige golfer uit Purmerend overbrugt geholpen door zijn imposante postuur makkelijk de driehonderd meter. Zijn ijzer-7 gaat zomaar 180 meter en voor een ijzertje-5 van 210 meter draait Verdonk ook zijn hand niet om.

Dat Verdonk veel meer kan dan de bal een onvoorstelbaar eind weg meppen, bewees hij afgelopen maand met een overwinning in het NK Matchplay. Vorige week won hij met een score van -11 over 36 holes ook met overmacht de Twente Cup, een toernooi waaraan veel goede Nederlandse pro’s meededen. Toernooidirecteur Daan Slooter besloot de longhitter vervolgens een wildcard te geven voor het KLM Open. 

Tiger Woods

Verdonk, lid op de Noordwijkse, speelde als junior op hoog niveau rugby. Hij stond vooraan in de scrum in het Nederlands team onder de 17 jaar en onder de 18 jaar. Na een aantal blessures aan zijn schouder brak hij ook zijn voet en besloot hij vol voor golf te gaan. Verdonk, die op 8-jarige leeftijd voor het eerst tegen een golfbal sloeg, is nog amateur maar hij heeft de droom om de wereldtop te halen en in de voetsporen te treden van zijn grote idool Tiger Woods.