De Gouden Karper
Golfbaan 't Zelle
De Keppelse GC

Golfnachtje weg: Wild in de Achterhoek

26 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Nu de dagen korter worden en het herfstige weer zich echt lijkt aan te dienen, wordt het tijd om knus bij de open haard te zitten. En, het seizoen is immers al op 15 oktober begonnen, om wild te eten.

Een golfnachtje weg in eigen land. Met de kleine 250 golfbanen die Nederland telt, kun je heel wat uitstapjes vooruit. Elke golfbaan heeft haar eigen karakter en sfeer (in de omgeving). Zoek je rust en ruimte, wil je een golfronde combineren met de dynamiek van de stad, wil je uitwaaien of heb je behoefte aan bomen om je heen? GOLF.NL doet je in deze rubriek suggesties aan de hand. Deze keer passen we ons aan aan het seizoen.


Waar kan je beter wild eten dan in de Achterhoek, zoals het volgens de traditie hoort. En de Achterhoek heeft nog een groot voordeel: je lijkt er te kunnen ontsnappen aan de hectiek van alle dag. Gemoedelijkheid is troef in de kleine, overzichtelijke dorpjes; in het midden een kerk, het café ernaast, pal grenzend aan de natuur waar rust en stilte heersen. 

Eten & slapen

Hiernaar op zoek kom je al snel uit bij De Gouden Karper in Hummelo. Het dorp (van Normaal-zanger Bennie Jolink en voetballer Klaas Jan Huntelaar maar dat terzijde) heeft zo’n 1600 inwoners, een bakker, supermarkt, het café FF naar Steef (schuin tegenover de kerk) én de oude herberg (tegenover de kerk) die al sinds 1642 terug te vinden is in de annalen onder de naam Carp. De gerechten van De Gouden Karper zijn klassiek, de wildkaart is beroemd (maar er zijn ook genoeg andere gerechten op de kaart) en de inrichting sluit naadloos aan bij de sfeer die dat oproept: eikenhouten kasten, antieke staande klok, oudhollandse schilderijen en hertenkoppen aan de muur.

In De Gouden Karper kun je ook overnachten, het driesterrenhotel heeft 12 kamers waaronder twee familiekamers. De prijs voor een tweepersoonskamer is 87,50 euro.

Golfen

Het zal er fijn ‘thuiskomen’ zijn na een herfstronde golf... De Gouden Karper biedt, met twee mooie banen in de buurt, natuurlijk ook golfarrangementen aan (voor 132,50 euro per persoon inclusief greenfee, driegangendiner en overnachting); je kunt kiezen tussen een greenfee voor Golfbaan 't Zelle (14 kilometer) en De Keppelse Golfclub (4 kilometer). 

't Zelle

’t Zelle (8,1 bij Leadingcourses.nl) is een mix van een park-, heide- en bosbaan uit 1992. De Ierse architect Tom MacAuley (ook ontwerper van de Twentsche en De Scherpenbergh) heeft een gevarieerd, licht glooiend parcours gemaakt in een prachtige omgeving. Er zijn korte én lange par-3’s, par-4’s en par-5’s, bosholes en open holes (met waterpartijen of een beekje en prachtige solitaire bomen).

Losse greenfee 18 holes: 60 euro (zomer, tot 19 november), 35 euro (winter, vanaf 19 november)

De Keppelse

De baan van de Keppelse (7,4 bij Leadingcourses.nl) is prachtig gelegen in het coulisselandschap. In 2011 zijn de oude negen holes uit 1931 (charmant maar plat, kort en met kruisende fairways) uitgebreid met negen nieuwe glooiende holes van architect Bruno Steensels (bekend van The International en De Goyer). De oude holes zijn leuk, de nieuwe holes heel goed.

Losse greenfee 18 holes: 55 euro

TIP: Voor de deur van De Gouden Karper start de wandelroute Landgoed Enghuizen van ruim 5 kilometer met maar liefst 49 bezienswaardigheden. Er is ook een kunstwandelroute waarvan de catalogus annex routebeschrijving bij De Gouden Karper te koop is voor 4 euro.

Meer informatie?

De Gouden Karper
Golfbaan ’t Zelle 
De Keppelse Golfbaan 


GOLF.NL heeft eerder testflights gedaan op 't Zelle en De Keppelse. Zie de video's hieronder.