Daan Huizing
Daan Huizing
Beeld: Golfsupport.nl

Pepperell wint, Huizing 21ste in China

14 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing is als beste Nederlander geƫindigd in het Hainan Open.

Challenge Tour

Daan Huizing eindigde  zondag op de gedeelde 21ste plaats in het Hainan Open. Wil Besseling werd gedeeld 26ste en Darius van Driel gedeeld 47ste. De wedstrijd op Sanya Luhuitou Golf werd gewonnen door de Fin Kalle Samooja met vijftien onder par. 

Er zijn dit seizoen nog maar twee wedstrijden. Eerst nog eentje volgende week in China en dan eind oktober het slottoernooi in Ras Al Khaimah (Emiraten). Het doel is om in de top 15 van de jaarranglijst te eindigen en naar de European Tour te promoveren, maar Huizing, Besseling en Van Driel hebben in Hainan geen progressie geboekt. Huizing was 32ste op de jaarranglijst en is nu 33ste, Besseling was en blijft 44ste en Van Driel was 48ste en is nu 51ste. 

Naast de top-15 is ook de top-45 belangrijk, want aan de seizoenfinale in Ras Al Khaimah mogen alleen de 45 hoogst geklasseerde spelers meedoen.

Eindstand. Jaarranglijst.

European Tour

Eddie Pepperell heeft zondag de Sky Sports British Masters gewonnen. De Engelsman ging na 54 holes aan de leiding en een slotronde op Walton Heath was goed genoeg om de zege te behalen. Het is de tweede overwinning van Pepperell dit jaar.

De Zweed Alexander Björk werd tweede. Hij maakte zondag 71 voor een totaal van zeven onder par, twee slagen meer dan Pepperell.

Leaderboard.

Een bijzondere hole-in-one op donderdag van Pepperell:

Loading the player...

Olympische Spelen voor de jeugd in Argentinië

Lauren Holmey en Jerry Ji zijn op zaterdag begonnen met de teamwedstrijd van de Olympische Spelen voor jeugd. Het Nederlandse team was na de eerste ronde, waarin fourball werd gespeeld, gedeeld zesde. Op zondag is de spelvorm foursome strokeplay.

Scores.