max albertus
Max Albertus
Beeld: Golfsupport.nl

4 Nederlanders naar Stage 2 Q School

12 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
In totaal vier Nederlanders hebben zich geplaatst voor de tweede fase van de Qualifying School van de European Tour.

Deze week werden de laatste twee van de in totaal acht First Stage toernooien gespeeld. Op Golf d’Hardelot in Frankrijk slaagden Max Albertus, Mike Toorop en Lars van Meijel. Ze eindigden bij de beste 23 spelers en hebben daardoor een plaats bemachtigd in Second Stage, de volgende stap van de Qualifying School.

Alps Tour- en Pro Golf Tour-speler Max Albertus, die dit en vorig jaar de cut haalde in het KLM Open, werd gedeeld tweede op Hardelot-Les Pins. Amateur Mike Toorop van de Noordwijkse werd vijfde en Lars van Meijel gedeeld 17de.

Robbie van West stond er na drie dagen goed voor maar door een slotronde 73 mist hij Stage Two. Jurrian van der Vaart was ook nog in de race na 54 holes maar hij besloot het toernooi met een ronde 78 en is niet geplaatst voor de tweede fase.

Fernand Osther heeft het ook niet gered op Hardelot. Pierre Verlaar Jr, amateur Remco Zinken en Lars Keunen misten de 54-holes cut.

In een ander Stage One-toernooi, op Bom Sucesso in Portugal, verschenen Peter Melching en Ruben van Uden aan de start. Van Uden werd gedeeld 45ste maar moest bij de beste 19 eindigen om een plaats in Stage Two te veroveren. Melching was al na drie van de vier ronden uitgeschakeld.

Van de Nederlanders die in actie kwamen in de zes voorgaande First Stage toernooien had alleen Vince van Veen zich voor Stage II geplaatst. In totaal vier Nederlandse spelers kunnen dus hun jacht op een kaart voor de European Tour vervolgen.

Stage Two wordt gespeeld op vier verschillende banen in Spanje van 2 t/m 5 november. De finale van de Qualifying School vindt plaats van 10 t/m 15 november op Lumine, eveneens in Spanje. 

Leaderboard Hardelot / Leaderboard Bom Sucesso.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Qualifying School