Loading the player...
Lucas Bjerregaard wint het Alfred Dunhill Links Championship
Bron: Ziggo Golf

Bjerregaard wint + meer uitslagen

7 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Lucas Bjerregaard heeft het Alfred Dunhill Links Championship gewonnen.

Alfred Dunhill Links Championship

Lucas Bjerregaard heeft met een slotronde 67 op de Old Course in St Andrews het Alfred Dunhill Links Championship gewonnen. De Deen haalde op de slotdag Tyrrell Hatton in, de winnaar in 2017 en 2016. Door een ronde 72 werd het geen derde overwinning op rij voor de Engelse Ryder Cup-speler; hij moest genoegen nemen met een gedeelde tweede plaats. Landgenoot en Ryder Cup-genoot Tommy Fleetwoord werd dankzij een slotronde 69 ook tweede. 

Voor Bjerregaard is het de tweede overwinning op de European Tour na een zege in de Portugal Masters van 2017. Met Thorbjørn Olesen won hij dat jaar de Golf Sixes. Hatton werd samen met Ruud Gullit 24ste in het team championship.

Eindstand.

Irish Challenge

Robbie van West haalde als enige Nederlander de cut in de Irish Challenge. Hij is op de gedeelde 57ste plaats geëindigd. Lars van Meijel miste het weekend. De Engelsman Oliver Wilson won het toernooi van de Challenge Tour op Concra Wood GC in Ierland. Hij won eerder dit jaar de Swedish Challenge en in 2014 het Dunhill Links van de European Tour.

Eindstand. Jaarranglijst.

French International Ladies' Amateur Stroke Play Championship

Anouk Sohier is gedeeld tweede geworden in het Frans Amateur voor vrouwen op Golf de Granville (de strijd om de Trophée Cécile de Rothschild). De amateur van de Haagsche ging na 36 holes aan de leiding maar eindigde na 72 holes twee slagen achter de Belgische Clarisse Louis. 

Mayka Hoogeboom van de Noordwijkse klom op de slotdag van de gedeeld zesde naar de vierde plaats. Pasqualle Coffa van de Eindhovensche, de derde Nederlandse amateur in het kampioenschap, werd gedeeld zevende. Nederland werd eerste in het landenklassement, de Nations Cup.

Sohier won dit jaar de Grand Prix de la Baule en het Dutch International Junior Open. 

Eindstand.

Vierlanden Jeugd 2018

Het U16-team van Oranje was in Finland voor een vierlanden-jeugdwedstrijd op Vierumäki Golf in Finland. Op de eerste dag verloor Oranje met 5,5-2,5 van Finland, op de tweede dag werd met 6-2 gewonnen van België en op de slotdag was Zwitserland met 5,5-2,5 sterker dan de Nederlandse junioren. Oranje eindigde op de derde plaats.

Het Nederlandse team bestond uit Anne Sterre den Dunnen, Charlotte Roodenburg, Marloes van den Brink, Sophie Korthuijs, Abel Derksen, Benjamin Reuter, Darcy Peeters, Hidde van Breukelen, Nick Slobbe en Tim van der Steen. 

Uitslagen.

Mevrouw Swanebeker

Op Golfclub de Dommel wordt op zondag om de Swanebeker gespeeld. Deze golfwedstrijd voor meisjes, vernoemd naar Dody Swane-Del Court van Krimpen wordt elk jaar gespeeld.

Scores.

European Ladies' Club Trophy 

Het team van De Pan is zaterdag derde geworden in het EK voor clubteams op Pravets Golf Club in Bulgarije. De dames van de Noordwijkse werden twaalfde. Met een teamtotaal van +1 eindigden Zhen Bontan, Romy Meekers en Noa van Beek 13 slagen achter het winnende team van Hamburger GC. Het team van de Noordwijkse bestond uit Sophie van Wijngaarden, Daphne van Son en Tessa de Bruijn van Noordwijk Dames 1. De Noordwijkse werd dit jaar landskampioen in de hoofdklasse van de NGF Competitie.

In 2017 won De Pan de Trophy met slechts twee speelsters (Bontan en Meekers) waar er drie zijn zijn toegestaan. Elke dag tellen de beste twee scores.

Eindstand.