Loading the player...
Ruud Gullit in het Dunhill Links Championship
Bron: Ziggo Golf

Gullit in het Dunhill Links Championship

5 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Ruud Gullit is een van de vaste amateurs in het Alfred Dunhill Links Championship, de jaarlijkse wedstrijd van de European Tour in Schotland. Ook dit jaar doet de oud-voetballer weer mee.

In het Dunhill Links spelen de pro’s samen met een amateur. Naast het ‘normale’ individuele klassement voor de pro’s is er ook een pro-am teamklassement. De eerste drie dagen speelt iedereen een ronde op de Old Course van St. Andrews, Carnoustie en Kingsbarns en de vierde en laatste ronde is weer op de Old Course. 

Ruud Gullit is gekoppeld aan Ryder Cup-held Tyrrell Hatton, tweevoudig winnaar van het Alfred Dunhill Links Championship. De twee speelden donderdag op Kingsbarns GC met Luke Donald, voormalig nummer 1 van de wereld. 'Een enorme eer', zegt Gullit in de video bovenaan dit artikel. In het pro-am-klassement zijn de twee gedeeld 30ste.

De 56-jarige Gullit is na zijn tijd als voetballer een fervent golfer geworden, net als bijvoorbeeld Guus Hiddink en Marco van Basten, en heeft een single handicap. Hij doet voor de 15de keer mee aan het toernooi in Schotland. In het interview wordt Gullit gevraagd naar de Ryder Cup, zijn spel en zijn ervaring op Nederlandse linksbanen. De verslaggever wil ook weten of hij nog kaartjes voor Chelsea heeft. Bekijk de video bovenaan deze pagina. 

Matt Wallace en Marc Fraser gaan na de eerste ronde aan de leiding. Titelvertdediger Hatton uit Engeland is gedeeld negende, samen met onder anderen de Amerikaanse Ryder Cup-speler Brooks Koepka.

Leaderboard. Team-leaderboard. Beelden van de eerste ronde:

Loading the player...


Lees ook een interview met Gullit op de website van de European Tour.


In 2017 speelde Ruud Gullit in de Legends Golf Trophy, een onderdeel van de ING Private Banking Golfweek. Hij werd gecaddied door vlogster/reporter Leoni.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Fun Topgolf European Tour