Win een Precision Pro rangefinder!

Afstandsmeter getest: Precision Pro + WINACTIE!

2 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Als je op de golfbaan vaker dicht bij de vlag wilt liggen is het erg handig als je de exacte afstand weet. GOLF.NL ging de baan in met de NX7 Pro van Precision Pro, een nieuwe speler op de markt voor afstandsmeters die met zeer scherp geprijsde modellen de gevestigde orde aanvalt.

Een afstandsmeter kan veel betekenen voor je spel, maar is tegelijkertijd een flinke investering. Voor een beetje 'rangefinder' betaal je al gauw meer dan 350 euro (klik hier voor een vergelijking van rangefinderes en golfhorloges). Nieuwkomer Precision Pro brengt daar verandering in met drie zeer scherp geprijsde afstandsmeters. 

Het instapmodel is de Precision Pro Nexus, die voor € 139,- verkrijgbaar is. Het meest populaire model en de afstandsmeter die GOLF.NL heeft getest is de NX7 Pro (€ 209,-). 

Hoogteverschillen

Hoe werkt een rangefinder? De afstandsmeters schiet een laserstraal op een object, in dit geval de vlag. Een zeer precieze klok in de rangefinder meet vervolgens hoe lang het duurt voordat de laserstraal, nadat deze is weerkaatst door het object, weer terug is. Op basis van die tijd berekent het apparaat de afstand.  

De NX7 Pro houdt net als de topmodellen van de grote merken rekening met hoogteverschillen. Sta je op een verhoogde tee en sla je naar een lager gelegen green (of vice versa) dan wordt dit meegenomen in het geven van de afstand. Dit is een optie die met een druk op de knop heel simpel kan worden uitgeschakeld (zodat je hem ook in wedstrijden kunt gebruiken). NB: Het Precision Pro model zonder 'slope technologie' - de NX7 - kost € 179,-.  

Nauwkeurigheid

Hoe zit het met de nauwkeurigheid van de Precision Pro? Als het gaat om de precisie van een rangefinder is het vooral belangrijk dat als je meerdere keren de afstand 'schiet' - iets wat je heel vaak doet om zeker te zijn - er een consistentie is en geen grote verschillen in afstand tussen de metingen zit. 

Bij de NX7 Pro zit er - net als bij alle andere merken - eigenlijk altijd wel een verschil tussen de metingen, maar die verschillen in afwijking zijn klein en vaak niet meer dan anderhalf tot twee meter. Als je drie keer schiet en je krijgt twee keer dezelfde afstand (bijvoorbeeld: 131, 133, 131) weet je vaak al genoeg. 

De NX7 Pro zoomt 6x en dat maakt het makkelijk om de vlag te vinden. De grens voor het nauwkeurig schieten van een vlag is 400 yards (+/- 366 meter). Je kan instellen of je de afstand in meters of yards wilt. 

Gebruiksgemak

De NX7 Pro heeft slechts twee knoppen: 

Power-knop: hiermee zet je de NX7 Pro aan en hiermee 'schiet' je ook de vlag.  

Mode-knop: wissel tussen de slope (hoogteverschillen) en non-slope modus.

Bijzonder is dat de NX7 Pro ook de afstand geeft achter de komma, oftewel tienden van meters. Wat ons betreft voegt dat niet veel toe. Sla jij je ijzers op een tiende van een meter nauwkeurig? Het zegt wel iets over de precisie die Precision Pro nastreeft. 

Service 

'Onze producten kunnen op tegen de "higher end" producten van Bushnell en Nikon (de twee grootste merken, red.), en omdat we een golfbedrijf zijn focussen we ons op producten die golfers echt nodig hebben, niet de gimmicks waar golfers niet beter van worden', aldus Jonah Mytro, een van de mannen achter het in Cincinnati gevestigde Precision Pro. 

'We verzenden al onze bestellingen voor Europa vanuit een lokaal magazijn en we brengen geen verzendkosten in rekening', vertelt Mytro. 'We bieden de beste service en gratis batterijen gedurende de gehele levensduur van het product.'

Hoe lang een batterij meegaat hangt natuurlijk af van hoe vaak je speelt, maar het is een mooie extra die je niet ziet bij de andere merken.

Wat zit er in de doos?

  • NX7 Pro rangefinder

  • Hoes

  • Polsband

  • Stofdoekje

  • Garantiebewijs

  • Handleiding

Conclusie

De NX7 Pro is een bonafide rangefinder die een serieuze aanval doet op de grotere merken en bewijst dat een goede afstandsmeter niet duur hoeft te zijn. Het gebruiksgemak is uitstekend en de goede service van Precision Pro is een bonus. Het is niet de nauwkeurigste rangefinder op de markt, maar voor deze prijs (en als een meter meer of minder geen dealbreaker is) is er volgens ons qua prijs-kwaliteit niets beter te krijgen. 

Productinformatie

Nexus: € 139,-
NX7: € 179,-
NX7 Pro: € 209,-

Via amazon.de (klik hier) kunnen de rangefinders besteld worden en betaal je naar Nederland geen verzendkosten.

Meer weten? precisionprogolf.com

WIN een Precision Pro NX7!

De Precision Pro NX7 die we getest hebben voor deze review kan jij winnen. Bekijk de video boven dit bericht en volg de instructies om deze rangefinder te winnen. 
  1. Abonneer je gratis op ons YouTube kanaal (zie boven).
  2. Laat een reactie achter onder de video en geef aan waarom jij een afstandsmeter wel kan gebruiken!

Uit alle reacties kiezen wij op 12 oktober een winnaar. LET OP: je maakt alleen kans als je geabonneerd bent op het YouTube-kanaal...

Werk aan je 'distance control'

Het meten van afstanden is natuurlijk handig, maar het slaan van die afstand is waar het om gaat. De Golf Academie is een goede plek om je afstanden in kaart te brengen (en te bewaren) en te werken aan je 'distance control'. Maak om te beginnen een gratis account aan. Als je al een account hebt kan je direct inloggen.

Lees meer over

Equipment Prijsvraag